A380-emirates

Πάνω από 3.000 τουρίστες κατέφτασαν το πρωί της Πέμπτης στο λιμένα του Κατάκολου και έκαναν τις αγορές τους στα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Οι τουρίστες κατέφτασαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Silhouette» το οποίο την περασμένη Πέμπτη έριξε «άγκυρα» στο Κατάκολο.

Πρόκειται για ένα πολυτελέστατο κρουαζιερόπλοιο το οποίο κάνει τον γύρο του Ιονίου και ταξιδεύει σε όλη σχεδόν την ανατολική Μεσόγειο,προχωρώντας από τις ακτές της Νότιας Ιταλίας έως και τις χώρες των Βαλκανίων (Κροατία, Σερβία κτλ).

Στο Κατάκολο έριξε άγκυρα για μία μέρα και στη συνέχεια αναχώρησε για την Σικελία με τους φιλοξενούμενους του να επισκέπτονται τα ελληνόφωνα χωριά του νησιού, ενώ θα περάσει από την Σαρδηνία για να φτάσει στη συνέχεια στην Βενετία.

Η επίσκεψη των τουριστών στο Κατάκολο τόνωσε την αγορά της περιοχής αρκετά και βοήθησε την εμπορική κίνηση της πόλης έστω και για μία μέρα. Ήδη από το πρωί αρκετοί τουρίστες έκαναν την βόλτα τους στο Κατάκολο, ενώ πολλοί στο διάστημα που μεσολαβεί επισκέπτονται τον τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας. Οι τουρίστες στο κρουαζιερόπλοιο προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου και υπάρχουν αρκετοί από την ελληνική ομογένεια.