Επείγουσα συνάντηση με την Thomas Cook ζητούν οι εργαζόμενοι , μετά την επιβεβαίωση ότι ο κινεζικός όμιλος Fosun πρόκειται να γίνει μέτοχος πλειοψηφίας της εταιρείας.

Η Thomas Cook επιβεβαίωσε χθες μια συμφωνία διάσωσης. Η συμφωνία προβλέπει πως ο όμιλος Fosun Tourism Group, που ήδη κατέχει το Club Med,θα αναλάβει τον έλεγχο της επιχείρησης.

Η Fosun εισφέρει 450 εκατομμύρια λίρες σε αντάλλαγμα τουλάχιστον το 75% των κεφαλαίων των τουριστικών υπηρεσιών της Thomas Cook και το 25% της αεροπορικής εταιρείας.

Οι κυριότερες τράπεζες δανεισμού και οι κάτοχοι ομολόγων θα διαθέσουν άλλα 450 εκατομμύρια λίρες για το 75% της αεροπορικής εταιρείας και περίπου το 25% για τις επιχειρήσεις τουριστικών πρακτόρων.

Η συμφωνία υπόκειται σε εγκρίσεις και προϋποθέσεις.

Ο Manuel Cortes, ηγέτης του ταξιδιωτικού συνδικάτου TSSA της Βρετανίας και της Ιρλανδίας, δήλωσε:

“Αυτό φαίνεται να είναι καλή είδηση για τα μέλη μας. Φυσικά, κύριο μέλημά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι θέσεις εργασίας και οι όροι και οι προϋποθέσεις τους προστατεύονται.

Ως εκ τούτου, επιδιώκουμε επειγόντως συνάντηση με την Thomas Cook για να κερδίσουμε τις διαβεβαιώσεις που χρειάζονται τα μέλη μας”.