Η Κατερίνα Ευαγγελάτου παρέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου από τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του γενικού γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε συμβολικά στο γραφείο του απερχόμενου καλλιτεχνικού διευθυντή, κ. Θεοδωρόπουλου, με δημοσιογράφους, εργαζόμενους στο Φεστιβάλ και στο υπουργείο να δίνουν το παρών.

Η υπουργός Πολιτισμού έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και στη σημασία του στα εγχώρια πολιτιστικά δρώμενα.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος δηλώνοντας πως διατίθεται να βοηθήσει τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια σε ό,τι χρειαστεί κατά την περίοδο προσαρμογής της.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου με τη σειρά της ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρόπουλο, λέγοντας πως θα ήθελε για εκείνην και την ομάδα που θα συσταθεί και θα ανακοινωθεί σύντομα, το Φεστιβάλ Αθηνών να αποτελέσει «μια εκρηκτική εξαίρεση στους χειμερινούς ρυθμούς και τρόπους της καλλιτεχνικής μας ζωής».

Την τελετή έκλεισε ο κ. Γιατρομανωλάκης αναφερόμενος στο μεγάλο στοίχημα να γίνει το Φεστιβάλ Αθηνών ανταγωνιστικό, ανάμεσα στα μεγάλα διεθνή καλλιτεχνικά γεγονότα, και γιατί όχι να αποτελέσει πηγή εσόδων για τη χώρα, μέσω του πολιτιστικού τουρισμού.