A380-emirates

Και δεύτερη πτήση καθημερινά από το Αεροδρόμιο Πάφου προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα διεξάγεται από το καλοκαίρι με τον αεροπορικό κολοσσό Ryanair. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι πολύ υψηλές πληρότητες της πτήσης σε καθημερινή βάση και το έντονο ενδιαφέρον για προαγορές θέσεων ωθούν την εταιρεία στο να ενισχύσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο και με δεύτερη πτήση σε καθημερινή βάση.

Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η δεύτερη αυτή πτήση θα δρομολογηθεί εντός της καλοκαιρινής περιόδου, ενώ αξιοσημείωτη είναι η πρόθεση των ιθυνόντων του ιρλανδικού κολοσσού να διατηρήσουν τις δύο καθημερινές πτήσεις από Αθήνα προς Πάφο ακόμη και τη χειμερινή περίοδο.

Ο σχεδιασμός της Ryanair προωθείται μετά την πολύ ικανοποιητική ζήτηση της συγκεκριμένης πτήσης από την 1η Απριλίου. Η δρομολόγηση της πτήσης της Ryanair σε καθημερινή βάση για το Ελευθέριος Βενιζέλος επιβεβαιώνει ήδη το πρώτο αυτό δίμηνο του νέου δρομολογίου όσους υποστήριζαν ότι η αξιοποίηση και της Πάφου για σύνδεση με την Αθήνα, αλλά σε τιμές προσιτές, θα καθιστούσε το δρομολόγιο Πάφος-Αθήνα ως το πλέον δημοφιλές.

Αξιωματούχοι της αντιπροσώπου εταιρείας του ιρλανδικού κολοσσού και του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας τόνισαν στον «Φ» ότι οι πληρότητες των αεροσκαφών της Ryanair προσεγγίζουν το απόλυτο σχεδόν σε καθημερινή βάση, δημιουργώντας ένα νέο δεδομένο για τη διακίνηση Παφιτών από το αεροδρόμιο της επαρχίας τους.

«Μπορεί μεν η μεγάλη πλειοψηφία των εισιτηρίων να μην είναι τόσο χαμηλών τιμών για την Αθήνα όσο άλλων προορισμών», παρατηρούσαν, «αλλά και πάλι τα κατά μέσο όρο 80-90 ευρώ μετ’ επιστροφής που απαιτούνται απέχουν πολύ από τα πανάκριβα εισιτήρια που καλούνταν να καταβάλουν με άλλους αερομεταφορείς οι Παφίτες, όταν μάλιστα στην τιμή του εισιτηρίου θα έπρεπε να προσθέσουν τα καύσιμα του οχήματος για τη Λάρνακα και τη στάθμευσή του εκεί».

philenews