Το κόστος της αποζημίωσης του Boeing 737 MAX, έπειτα από τα δύο δυστυχήματα που κόστισαν 346 ζωές, είναι το μεγαλύτερο που συνέβη ποτέ, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών S&P.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο διευθυντής της S&P, Marc-Philippe Juilliard δήλωσε σε συνέντευξη τύπου πως τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα και η επακόλουθη καθήλωση του αεροσκάφους από τον περασμένο Μάρτιο είναι “η χειρότερη καταστροφή στην ιστορία” της αεροπορικής ασφάλισης.

Πέρα από τα δυστυχήματα, οι ασφαλιστικές πρέπει επιπλέον να καλύψουν το κόστος της καθήλωσης του αεροσκάφους – το οποίο συνεχώς και αυξάνεται – και είναι ακόμη νωρίς για να εκτιμηθεί το κόστος της αποζημίωσης.

H Boeing έχει αναβάλλει επανειλημμένα την παράδοση του αεροσκάφους στους αερομεταφορείς, αφού μια σειρά νέων προβλημάτων έχουν έρθει στο φως, με πολλούς από αυτούς να κατηγορούν τη Boeing για τη μείωση των κερδών τους.

Το κόστος της γείωσης ανέρχεται σε περίπου 8 δισ. δολάρια συν 5,6 δισ. δολάρια για τις αποζημιώσεις των αεροπορικών εταιρειών.