visitgreece91

Οι αρχικές εκτιμήσεις έλεγαν πως φέτος η Ελλάδα θα υποδεχτεί 18 εκατ. τουρίστες. Ο στόχος πολύ σύντομα αναθεωρήθηκε στα 18,5 εκατ. και, πλέον, όπως επιβεβαιώθηκε και επισήμως από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, περιμένουμε 20 εκατ. αφίξεις, αριθμός πρωτόγνωρος για τα ελληνικά δεδομένα, που καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας . Οι ελληνικοί προορισμοί «αλλάζουν σελίδα» και ετοιμάζονται να υποδεχτούν το πιο «θερμό» καλοκαίρι όλων των εποχών, με πολλές ξενοδοχειακές μονάδες να εμφανίζουν πληρότητες από τώρα και μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η αύξηση των κρατήσεων, από την άλλη, ξεπερνά φέτος το 20%, με όλα τα βασικά αεροδρόμια να καταγράφουν διψήφια ποσοστά ανόδου.

Οι πιο αισιόδοξοι κάνουν από τώρα λόγο για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν μέχρι και τον Νοέμβριο, γεγονός που αποτελεί το πρώτο βήμα για την ενίσχυση των εισπράξεων. Μέχρι πρότινος, οι αφίξεις στα αεροδρόμια ήταν «ασθενικές» ακόμα και τον Μάιο, ενώ το μεγαλύτερο κύμα τουριστών ερχόταν από τα μέσα του Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Πέρυσι, οι τελευταίοι τουρίστες άφησαν τις ελληνικές παραλίες για πρώτη φορά στα τέλη του Οκτωβρίου και φέτος τα αεροδρόμια γεμίζουν ασφυκτικά ήδη από τον Απρίλιο.

Μύκονος και Σαντορίνη πρωτοστατούν. Η αύξηση του τουρισμού στη Μύκονο, που φέτος θα συνδέεται με 28 προορισμούς, εκτιμάται ότι θα είναι εντυπωσιακή. Από το αεροδρόμιο του νησιού αναμένεται να διακινηθούν συνολικά τη θερινή περίοδο έως και 1,22 εκατομμύρια επιβάτες. Περίπου 1,4 εκατ. επιβάτες υπολογίζεται ότι μπορεί να διακινηθούν και μέσω του αεροδρομίου της Σαντορίνης.

Βίκυ Κουρλιμπίνη

capital