Στα 2,5 δις ευρώ εκτοξεύθηκε η ζήτηση για το 7ετές ομόλογο του ΟΤΕ. Το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το 7ετές ομόλογο κρίνεται ως ψήφος εμπιστοσύνης. Τόσο για τον ΟΤΕ όσο και για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Το βιβλίο προσφορών έκλεισε μέσα σε δυόμισι περίπου ώρες από το άνοιγμα του με προσφορές 2,5 δις ευρώ.
Ποσό που υπεκάλυψε κατά 4 φορές το ποσό των 500 εκατ. ευρώ που ήθελε να αντλήσει και με πολύ χαμηλό επιτόκιο.
Η πλήρης άρση των capital controls διευκόλυνε την διαδικασία έκδοσης του ΟΤΕ
Η πλήρης άρση των capital controls διευκόλυνε την διαδικασία της έκδοσης για τον ΟΤΕ καθώς πλέον μπορούν να γίνουν εγγραφές και με κεφάλαια εσωτερικού.
Στο άνοιγμα του βίβλου το αρχικό guidance ήταν περίπου στο 1,4% ή στο mid swap + 165 μ.β.
Το επιτόκιο διαμορφώθηκε κοντά στο 1% δηλαδή mid swap +125 μ.β ενώ λίγο πριν το κλείσιμο είχε διαμορφωθεί το 1,1% με 1,15% ή Mid swap +130 μ.β με 135 μ.β.
Μεγάλη η στήριξη της Deutsche Telekom
Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη στήριξη της Deutsche Telekom (DT) στην έκδοση, η οποία κατέχει το 46% του ΟΤΕ.
Η DT αγόρασε το 20% του συνολικού ποσού, καταβάλλοντας 100 εκατ. ευρώ, από το σύνολο των 500 εκατ.
Κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι τράπεζες Goldman Sachs και BNP Paribas οι οποίες και διοργάνωσαν χθες τηλεδιασκέψεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές, ενώ joint book runners ήταν οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.
Το ομόλογο λήξης 24 Σεπτεμβρίου 2026 αναμένεται να έχει αξιολόγηση ΒΒ+ από τον οίκο S&P και ο ΟΤΕ θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια της έκδοσης για αναχρηματοδότηση του δανεισμού του, μία στρατηγική η οποία έχει ήδη προαναγγελθεί από την διοίκηση.