Τα αεροδρόμια του Αμπού Ντάμπι συνεργάζονται με την εθνική αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Etihad Airways.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας, είναι η κυκλοφορία αυτόνομων αναπηρικών καρεκλών στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αμπού Ντάμπι.

Οι αυτόνομες αναπηρικές καρέκλες θα επιτρέπουν στους επιβάτες με περιορισμένη κινητικότητα να περιηγούνται ευκολότερα στο αεροδρόμιο.Οι πρώτες δοκιμές τους στο αεροδρόμιο θα ξεκινήσουν πριν από την κυκλοφορία του νέου τερματικού σταθμού Midfield.

“Τα αεροδρόμια του Αμπού Ντάμπι δεσμεύονται να προσφέρουν την βέλτιστη εμπειρία σε όσους χρησιμοποιούν τα αεροδρόμιά μας, διασφαλίζοντας ότι οι εγκαταστάσεις μας είναι εύκολα προσβάσιμες σε όλους “, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος των Αεροδρομίων του Αμπού Ντάμπι, Μπράιαν Τόμσον.

“Με την έναρξη αυτών των δοκιμών, ελπίζουμε να μπορέσουμε να επιτρέψουμε στους επιβάτες περιορισμένης κινητικότητας και στις οικογένειές τους να μετακινούνται ελεύθερα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι και να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλες τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

“Συνεχίζουμε να επενδύουμε πολύ στην ψηφιοποίηση και τις νέες τεχνολογίες στα αεροδρόμια μας, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας να προσφέρουμε ομαλή και απρόσκοπτη εμπειρία επιβατών μέσω της υλοποίησης κορυφαίων υπηρεσιών», δήλωσε ο Abdulwahid Amiri, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας στα αεροδρόμια του Αμπού Ντάμπι.

Τι θα προσφέρει η νέα τεχνολογία στους επιβάτες

Με τη νέα τεχνολογία, οι επιβάτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις των αεροδρομίων εύκολα και αποτελεσματικά, είτε πρόκειται για την άφιξη, την αναχώρηση ή τη διέλευση από το διεθνές αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι.

Οι αναπηρικές καρέκλες θα ενημερώνουν συνεχώς τους επιβάτες για τον χρόνο επιβίβασης και τις πληροφορίες της πύλης τους. Επίσης, θα διαθέτουν λειτουργία αυτόματων φρένων και αισθητήρες για την ανίχνευση οποιωνδήποτε εμποδίων στη διαδρομή.