“Ανάγκη και προτεραιότητα είναι ο ΒΟΑΚ”, για τους ξενοδόχους της Κρήτης. Αυτό επισήμαναν μεταξύ άλλων τα προεδρεία των Ενώσεων Ξενοδόχων Κρήτης, σε κοινή τους συνάντηση.
Όπως επισήμαναν οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων της Κρήτης ο άξονας των υποδομών με επίκεντρο ένα ασφαλές οδικό δίκτυο αποτελεί “μοχλό” για την περαιτέρω τουριστική, και όχι μόνο ανάπτυξη της Κρήτης, που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως τα λιμάνια, η διάβρωση των παραλιών, οι βιολογικοί καθαρισμοί και πολλά άλλα όπως η προβολή και προώθηση της Κρήτης στις διεθνείς αγορές .
Παράλληλα υπήρξε μία ενημέρωση για θέματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο όπως ΦΠΑ, βραχυχρόνιες μισθώσεις, πνευματικά δικαιώματα.

Στην συνάντηση κλήθηκαν τίμησαν με την παρουσία τους, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο βουλευτής της ΝΔ Χανίων Βολουδάκης Μανούσος, ο βουλευτής της ΝΔ Ηρακλείου Σενετάκης Μάξιμος, ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου Κεγκέρογλου Βασίλης, ο βουλευτής του ΜΕΡΑ 24 Ηρακλείου Γεώργιος Λογιάδης, ενώ ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης που δεν παραβρέθηκε, καθώς πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βελιγράδι, έστειλε χαιρετισμό.