A380-emirates

Aφίχθη την Τρίτη στο διεθνές αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου η πρώτη πτήση charter από Κωνσταντινούπολη της εταιρίας BoraJet. Η εταιρία θα πραγματοποιεί τρεις πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2014. Για την υλοποίηση της νέας συνεργασίας υπήρξε σημαντική η συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ. ενώ μεγάλη ήταν η συμβολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου στην επιτυχημένη υλοποίηση της συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της έναρξης των δρομολογίων για την τουριστική περίοδο 2014, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ.) και με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου διοργάνωσαν υποδοχή για τους επιβάτες της πτήσης αυτής. Το αεροπλάνο της εταιρίας BoraJet μετέφερε τους πρώτους επιβάτες από την Κωνσταντινούπολη.

Η Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. του Δήμου Ρόδου έπαιζε μουσική ενώ δύο μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού Ρόδου, οι Σεβαστή Μαργαρίτη και Σοφία Σκαμάγκη, ντυμένες με παραδοσιακές κοσκινιάτικες στολές μοίραζαν το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι στους τουρίστες που ήταν χορηγία του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ.). Επίσης μοιράστηκαν χάρτες της Ρόδου στους επισκέπτες και έντυπα στην τούρκικη γλώσσα καθώς και δύο συσκευασίες που περιείχαν ρίγανη και τσάι του βουνού, προσφορά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Το κλίμα μέσα στην αίθουσα αφίξεων ήταν χαρούμενο και γιορτινό και οι από αέρος Τούρκοι επισκέπτες του νησιού μας δήλωσαν κατενθουσιασμένοι και συγκινημένοι από την πρωτοβουλία αυτή.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Λίτσα Φτακλάκη, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Άντα Καραγιάννη, η Αερολιμενάρχης Ξανθή Κριτσινέλια, από πλευράς Δήμου Ρόδου η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού Βεατρίκη Σέρβου, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Σέβα Τσίμπλη και Αναστασία Σαββιού, τα στελέχη του Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ. Θαρρενός Δημητρόπουλος και Μαριλένα Σοφία Καραφώτη και από πλευράς Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Σάββας Παγωνάκης. Εκεί ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ρ.Ο.Δ.Α. Δημήτρης Καρατζιάς και η ξενοδόχος Μαριέττα Παπαβασιλείου, της οποίας η συμβολή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε καθοριστική.

Ανάλογες δράσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν και σε επόμενες αφίξεις επισκεπτών στο νησί .