tourism today_sbcΣτη Ζάμπια μας ταξιδεύει η εκπομπή Tourism Today αυτής της εβδομάδας. Ειδικότερα, ο Ανδρέας Βλάχος, τεχνικός διευθυντής της εταιρείας πληροφορικής Infosearch που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην αφρικανική χώρα, εξηγεί τις επιχειρηματικές προοπτικές που προσφέρει η Ζάμπια στους Έλληνες στους τομείς του τουρισμού, των εξαγωγών, της τεχνολογίας αλλά και της μεταποίησης. Η ευρύτερη περιοχή της υποσαχάριας Αφρικής, τονίζει ο κ. Βλάχος, είναι πολλά υποσχόμενη επιχειρηματικά, ενώ η Ζάμπια συγκεκριμένα είναι μια ασφαλής χώρα με σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης και με πλούσια ελληνική κοινότητα (περίπου 500 οικογένειες). Ταυτόχρονα, οι επενδυτικές ευκαιρίες που μπορεί να εκμεταλλευτεί το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο είναι πολλές, ενώ και το φορολογικό πλαίσιο παρέχει κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες. Στο μεταξύ, για την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη χώρα, ιδρύεται αυτό το μήνα το Ελληνοζαμπιανό Επιμελητήριο, στο οποίο θα ενταχθούν αρχικά 50 επιχειρήσεις, ενώ αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί σύντομα σύμφωνα με τον κ. Βλάχο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκπομπής παρουσιάζεται συνέντευξη του μέλους του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), κ. Νίκου Κελαϊδίτη, καθώς και του προέδρου της ΕΞΑΑΑ κ. Αλέξανδρου Βασιλικού.

Υπενθυμίζεται ότι το Tourism Today, με παρουσιαστή το δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη, προβάλλεται από το SBC την Τετάρτη στις 22:30 και σε επανάληψη το Σάββατο στις 10:00 και την Κυριακή στις 20:00.