santorini1804Οι συντάκτες του Lonely Planet επέλεξαν την Ελλάδα ως τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη για το 2014, επιβεβαιώνοντας την πορεία ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού.

Όπως μεταδίδει το CNN, ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος τουριστικών οδηγών επισημαίνει ότι η Ελλάδα συνδυάζει φυσική ομορφιά και αρχαία αξιοθέατα, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πτώση των τιμών λόγω της κρίσης.

«Πιστεύετε ότι η τσέπη σας δεν αντέχει το ταξίδι όνειρο στην Ελλάδα ; Σκεφτείτε το ξανά. Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μας φέτος, καθώς η επίσκεψη στα ηλιόλουστα νησιά της χώρας και στα αρχαία αξιοθέατα είναι πολύ πιο οικονομική από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι. Η παρατεταμένη κρίση της ελληνικής οικονομίας οδήγησε σε πτώση τον αριθμό των επισκεπτών και ως εκ τούτου, οι τιμές έχουν υποχωρήσει σε μια προσπάθεια να επιστρέψουν οι ταξιδιώτες» αναφέρει το Lonely Planet.

Ειδική μνεία γίνεται στα νησιά και ειδικότερα στην Σαντορίνη και στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου.

Στη δεύτερη λίστα του Lonely Planet βρίσκεται η Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας και ακολουθούν η νοτιοδυτική Αγγλία, η Ιταλία, η Δανία, η Σεβίλλη της Ισπανίας, η Σκωτία, το Πλζεν της Τσεχίας, το Στάβανγκερ της Νορβηγίας και η Τουλούζ στη νοτιοδυτική Γαλλία.