Την προστασία από πιστωτές ζήτησε ο γαλλικός βραχίονας της Thomas Cook από το Εμπορικό Δικαστήριο της Ναντέρ.

Η ενημέρωση και η διαβούλευση με την κεντρική επιτροπή επιχείρησης (CCE) της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη. Θα συζητηθεί ένα σχέδιο κήρυξης αφερεγγυότητας και έναρξης διαδικασίας ανάκτησης για την Thomas Cook France.
Ο Νίκολας Ντελόρντ, πρόεδρος της Thomas Cook France, αναμένεται να κηρύξει την εταιρεία αφερέγγυα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η συνέχεια της δραστηριότητας της γαλλικής οντότητας. Και να προχωρήσει γρήγορα μια λύση ανάκτησης υπό την προστασία του Εμπορικού Δικαστηρίου της Ναντέρ.

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία των συμφερόντων της γαλλικής οντότητας, των υπαλλήλων της, των πελατών της και των εταίρων της. Η ημερομηνία ακρόασης στο εμπορικό δικαστήριο της Ναντέρ δεν είναι ακόμη γνωστή.

Το ενδιαφέρον επενδυτών

Όπως ανακοίνωσε, πολλοί δυνητικοί αγοραστές από τον τομέα του τουρισμού εξέφρασαν ενδιαφέρον για την Thomas Cook France, η οποία έχει 780 υπαλλήλους και έσοδα 425 εκατ. ευρώ.

Βραχυπρόθεσμα, η κύρια προτεραιότητα της Thomas Cook France παραμένει ο αριθμός των 9.620 πελατών που βρίσκονται σήμερα σε διακοπές (είτε πρόκειται για άμεσους πελάτες είτε για πελάτες ταξιδιωτικών πρακτόρων).

Η Club Med καλύπτει τους πελάτες στα θέρετρα της που πραγματοποίησαν κράτηση με την Thomas Cook

Η Club Med ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι οι πελάτες της που πραγματοποίησαν κράτηση με την Thomas Cook και βρίσκονται σε ένα από τα 67 θέρετρα της, συνεχίζουν τη διαμονή τους κανονικά.

Η Club Med συνεργάζεται με διάφορους φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Επαγγελματικής Ένωσης Τουριστικής Αλληλεγγύης (APST), για να συνεχίσει να προστατεύει τα συμφέροντα αυτών των πελατών.
Η Thomas Cook αντιπροσωπεύει το 4% του όγκου των δραστηριοτήτων της Club Med στη Γαλλία.

Η Club Med αγοράστηκε πριν από πέντε χρόνια από τον κινεζικό όμιλο Fosun για 939 εκατ. ευρώ. Αυτόν το ίδιο όμιλο που δεν μπορούσε να σώσει την Thomas Cook από την πτώχευση.