xalkidiki2

Τουριστικές επενδύσεις σε «φιλέτα» γης σ’ έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, τη Χαλκιδική, εκτιμάται πως θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, δημιουργώντας παράλληλα 10.000 έμμεσες και άμεσες θέσεις εργασίας.

Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής, «τρέχουν» ήδη τουριστικές επενδύσεις, οι οποίες μόλις ολοκληρωθούν θα αλλάξουν τον τουριστικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής.

Η μία μεγάλη επένδυση στη θέση «Θέρμες Κάνιστρο», στο Παλιούρι Κασσάνδρας, έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες της και αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «ΑτΚ», βρίσκεται στα μπετά. Αρχικά θα αφορά τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου 640 κλινών και το χροδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωσή του το 2016. Το ύψος της επένδυσης, μόνο για το ξενοδοχείο, υπολογίζεται περί τα 45 – 50 εκατ. ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι η παραπάνω επένδυση με την ονομασία MED SEA HEALTH A.E., υλοποιείται από ξένα επενδυτικά κεφάλαια με τη συμμετοχή Ρώσων μετόχων, και στα πλάνα τους, εκτός από το ξενοδοχείο, περιλαμβάνονται επίσης η δημιουργία ενός χωριού με 150 παραθεριστικές κατοικίες και μιας μαρίνας σκαφών αναψυχής 90 θέσεων. Σ’ ό,τι αφορά το συνολικό ύψος της επένδυσης, αναμένεται να εκτοξευθεί στα 150 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο στο οποίο γίνεται η επένδυση, καθώς στο οικόπεδο έχουν εντοπιστεί θερμά νερά.

Ντέπυ Χιωτοπούλου

ageliοforos