etihad0203Η Etihad Airways επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά του 49% της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Alitalia η οποία έχει βρεθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, σε μια επένδυση που αναμένεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη της αεροπορικής εταιρείας από το Άμπου Ντάμπι σε μια ξένη εταιρεία μέχρι σήμερα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η Etihad είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει στην Alitalia εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, τερματίζοντας μήνες διαπραγματεύσεων για το μέλλον της σχεδόν χρεοκοπημένης ιταλικής αεροπορικής εταιρείας.

Σε κοινή ανακοίνωση που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι θα οριστικοποιήσουν τη συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.

Δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις ή το μέγεθος της επένδυσης που θα κάνει η Etihad.

Ο υπουργός Υποδομών της Ιταλίας, Maurizio Lupi δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Etihad εξέταζε να επενδύσει 560 εκατ. ευρώ ($761,6 εκατ.) και είχε δεσμευτεί να επενδύσει άλλα 690 εκατ. ευρώ στην αεροπορική μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια σε διάφορες μορφές. Σχεδιάζει επίσης να μειώσει το εργατικό δυναμικό της Alitalia κατά 2.251 άτομα στα 11.470 άτομα, όπως δήλωσε ο Lupi.

 

© Dow Jones Newswires

Πηγή:www.capital.gr