Οι επιβάτες της Lufthansa θα μπορούν τώρα να παρακολουθούν και να αντισταθμίζουν το ατομικό τους αποτύπωμα άνθρακα με το “Compensaid”.
Μια νέα πλατφόρμα βιωσιμότητας που θα επιτρέπει στους ταξιδιώτες να αγοράζουν βιώσιμα καύσιμα αεροπορίας (SAF). Ή να συμβάλλουν σε ένα έργο αναδάσωσης στη Νικαράγουα.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα πλατφόρμα για να αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα των πτήσεων τους. Και να μειώσουν έως και το 80% των εκπομπών CO2 τους.
Το καινοτόμο εργαλείο παρακολούθησης εξετάζει ολόκληρο το ιστορικό ταξιδιού και παρέχει λεπτομερή αξιολόγηση της κατανάλωσης καυσίμου, πριν υπολογίσει την προσαύξηση βάσει της αγοράς.

Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να πληρώσουν την προσαύξηση θα συμβάλουν για έξι μήνες σε ουδέτερα καύσιμα που χρησιμοποιούνται στις πτήσεις της Lufthansa.
Εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να επιλέξουν να στηρίξουν ένα σχέδιο αναδάσωσης στη Νικαράγουα. Και να μειώσουν τις εκπομπές CO2 για μεγάλο χρονικό διάστημα.

“Η πτήση έχει αρνητικές επιπτώσεις για το κλίμα, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν, τονίζει ο Gleb Tritus, διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Innovation Hub.
Κάθε μεμονωμένος ταξιδιώτης μπορεί να δράσει. Με το Compensaid, παρέχουμε στους ανθρώπους ένα εργαλείο που τους δείχνει τις κλιματικές επιπτώσεις των πτήσεων τους.
Αυτός ο αντίκτυπος μπορεί να μειωθεί σημαντικά με τη βοήθεια καινοτόμων τεχνολογιών όπως τα βιώσιμα καύσιμα”.