Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού γαστρονομικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η Ρόδος. Σήμερα και αύριο 23-24 Οκτωβρίου φιλοξενεί τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του European Young Chef 2019.

Με μεγάλη συμμετοχή νεαρών Ευρωπαίων σεφ, ο διαγωνισμός υπόσχεται πιάτα υψηλού επιπέδου, για να ικανοποιήσουν τους απαιτητικούς ουρανίσκους των μελών της κριτικής επιτροπής.

Οι διαγωνιζόμενοι νεαροί σεφ θα διεκδικήσουν τον τίτλο του European Young Chef 2019, παρουσιάζοντας τις καινοτομίες τους σε παραδοσιακά πιάτα της πατρίδας τους.

 

Οι διαγωνιζόμενοι

  • Ειρήνη Γιωργουδιού -Ελλάδα (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου)
  • Mariona Rodà -Ισπανία
  • Rui Meira – Πορτογαλία
  • Hans Kjellsson – Δανία
  • Vic Tosseram – Ολλανδία
  • Paul Vlad Răhăian – Ρουμανία
  • Bernardo Calvo – Πορτογαλία
  • Jure Drtenik – Σλοβενία
  • Clara Florit – Ισπανία

Η νεαρή, ταλαντούχα σεφ Ειρήνη Γεωργουδιού συμμετέχει με το πιάτο «12 Elements», αποτελούμενο από «12 υλικά της Δωδεκανήσου». Ήταν το πιάτο με το οποίο διακρίθηκε μεταξύ οκτώ συμμετοχών στον ελληνικό τελικό.

Σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου θα γίνει η παρουσίαση των παραδοσιακών πιάτων και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η διαγωνιστική διαδικασία.
Η τελετή απονομής του τίτλου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 18:00, στην αίθουσα Salon des Roses του Rodos Palace και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής

  • Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019
  • Dr. Diane Dodd από τη Μεγάλη Βρετανία executive director του IGCAT (Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού)
  • Andreas Bjerring σεφ από Δανία
  • Από τις ΗΠΑ ο σεφ Francisco Guitard
  • Dorian Lungu σεφ από Ρουμανία
  • Ulla-Alexandra Mattl σεφ από το Βέλγιο

Ο διαγωνισμός European Young Chef Award διοργανώνεται και προωθείται από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τέχνης και Τουρισμού (IGCAT) σε συνεργασία με ινστιτούτα μαγειρικών τεχνών στις Περιφέρειες Γαστρονομίας.
Οργανώνεται ως διήμερη εκδήλωση και συγκεντρώνει φιναλίστ από περιφερειακούς διαγωνισμούς της Ευρώπης.
Για να παρουσιάσουν και να ανταλλάξουν γνώσεις σχετικά με τα παραδοσιακά πιάτα και τα τοπικά προϊόντα διατροφής από τις περιοχές τους. Και να ανταγωνιστούν προτείνοντας την καινοτόμο ερμηνεία τους για παραδοσιακές συνταγές, ενώ κρίνονται από σεφ και διεθνείς εμπειρογνώμονες.