Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού FITUR 2020 στην Μαδρίτη, θα προσφέρει και πάλι το τμήμα FITUR GAY (LGBT+).
Από τις 22 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020, το τμήμα για τον τουρισμό LGBT θα φιλοξενήσει για 10η χρονιά, εταιρείες, προορισμούς, εκδηλώσεις και επαγγελματίες που επιθυμούν να μάθουν για νέες τάσεις και επιχειρηματικές ευκαιρίες.

LGBT τουρισμός με ταξιδιωτική δαπάνη 180 δις ευρώ ετησίως

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Τουρισμού (WTTC) ο τουρισμός LGBT αντιπροσωπεύει το 10% του παγκόσμιου τουρισμού. Και μια ταξιδιωτική δαπάνη περίπου 16%, η οποία μεταφράζεται σε 180 δις ευρώ ετησίως.
Επιπλέον, εκτιμάται ότι περίπου 7 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται την Ισπανία ετησίως ανήκουν σε αυτήν την ομάδα.

Ταξιδιωτική ομάδα όλων των εποχών

Το FITUR Gay (LGBT+) έχει γίνει ένα γεγονός αναφοράς. Καθώς είναι το μεγαλύτερο από αυτό το εξειδικευμένο τμήμα σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού. Και ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση προορισμών, εταιρειών, ξενοδοχειακών αλυσίδων, αεροπορικών εταιρειών και ταξιδιωτικών πρακτόρων που επιθυμούν να επικεντρωθούν στο τμήμα LGBT+.

Πρόκειται για μια ομάδα που έχει υψηλή αγοραστική δύναμη καθώς έχει περισσότερα διαθέσιμα έσοδα. Και η τουριστική της δραστηριότητα είναι μία από τις λιγότερο εποχιακές της βιομηχανίας.