cyprus

Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας προβάλλει ένας φανταστικά γοητευτικός, όμορφος κόσμος που προκαλεί δέος, συναρπάζει. Ο βυθός απλώνεται πολύχρωμος και ονειρικός σε μια απροσμέτρητη ομορφιά. Σιωπηλός, γαλήνιος με το πρασινωπό να φεγγοβολά στο υγρό βασίλειο.

Το απαράμιλλο περιβάλλον του βυθού πυκνοκατοικημένο και διακοσμημένο με τη θαλασσινή πανίδα και χλωρίδα – ψάρια κάθε είδους, παράξενα φυτά φυτρωμένα πάνω στις πέτρες, πορφυροί κοραλλένιοι βράχοι στολισμένοι με λουλούδια, αστερίες, χταπόδια, καβούρια, κοχύλια σε απίθανα σχήματα, βότσαλα σκεπασμένα με πράσινο χνούδι. Ένα σκηνικό που μόνο η μητέρα φύση δίνει.

Τυχεροί αυτοί που μπορούν να χαρούν αυτή τη μαγευτική εικόνα του βυθού. Λένε πως οι δύτες είναι παθιασμένοι με το άθλημά τους. Αλίμονο να μην ήταν! Τέτοια φαντασμαγορία χρωμάτων σε ένα άλλο κόσμο μαγευτικό, προσελκυστικό.

Χιλιάδες είναι οι επισκέπτες από άλλες χώρες που έρχονται στην Κύπρο για να απολαύσουν τις καταδύσεις τους στη γαλάζια μας θάλασσα. Η καθαρότητα, διαύγεια και θερμοκρασία των νερών μας είναι παράγοντες που προσελκύουν τους επαγγελματίες δύτες από όλον τον κόσμο.

Είναι κάτι που ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) έχει αναγνωρίσει και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναπτύξει αυτή τη μορφή τουρισμού στις καταδύσεις. Πολλά έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση ενώ προγραμματίζονται κι άλλα.

Ο Τουριστικός Λειτουργός του ΚΟΤ Χριστόδουλος Παπαχριστοδούλου λέει στο ΚΥΠΕ ότι η Κύπρος είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά στον τομέα του καταδυτικού τουρισμού ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι η χώρα μας μπορεί να καταστεί ένας σημαντικός προορισμός στη Μεσόγειο.

politis-news