andros1804Η ηπειρωτική Ελλάδα και όσα νησιά επισκέπτονται παραδοσιακά οι Ελληνες (συμπεριλαμβανομένων όσων παραθερίζουν με τα δελτία κοινωνικού τουρισμού)είναι άδεια και υποδέχονται τουρίστες μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Στην Εύβοια, αν και η κίνηση είναι καλύτερη από πέρυσι, το νησί δεν πρόκειται να γεμίσει ούτε τον Δεκαπενταύγουστο. Εκτός από την Κεντρική Εύβοια (Ερέτρια), που η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη και έχει ξένο τουρισμό, τόσο η Β. Εύβοια (Αιδηψός) όσο και η Νότια Εύβοια (Κάρυστος, Μαρμάρι) «βλέπουν» τουρίστες μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Στη Φθιώτιδα, για παράδειγμα ,οι τιμές στα δωμάτια ξεκινούν από τα 15 ευρώ τη βραδιά και φτάνουν μέχρι τα 40 ευρώ (με πρωινό) στα ξενοδοχεία.

Ίδια η εικόνα και στη Λακωνία,όπου οι τιμές διαμορφώνονται από τα 30 ευρώ σε δωμάτια και studio (Πούντα, Νεάπολη) μέχρι τα 120 ευρώ στα ξενοδοχεία 4 αστέρων.

Με χαμηλές ταχύτητες κινείται ο τουρισμός στην Τήνο και την Άνδρο, κατ’ εξοχήν προορισμοί για Ελληνες.
Και τα δύο νησιά «γεμίζουν» προς το παρόν μόνο τα Σαββατοκύριακα, ωστόσο οι τζίροι είναι ιδιαίτερα χαμηλοί, αφού οι περισσότεροι από τους επισκέπτες διαθέτουν εξοχικές κατοικίες.

Οι τιμές στα ενοικιαζόμενα δωμάτια (που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα) ξεκινούν από τα 50 ευρώ. Πληρότητες της τάξης του 85% περιμένει η Τήνος το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου, λόγω της Παναγίας.

ethnos