cosco1502Στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ, ως βασικού μετόχου της ΟΛΠ ΑΕ, περνά πλέον το θέμα της ολοκλήρωσης του φιλικού διακανονισμού της εισηγμένης με την Cosco που αφορά την επένδυση των 230 εκατ. ευρώ στο δυτικό τμήμα του λιμανιού που ελέγχει η κινεζική πλευρά.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου έληξε εκκρεμότητα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόσο από τη Διεύθυνση ανταγωνισμού, όσο και από αυτή της Εσωτερικής Αγοράς, καθώς Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπανριέ αντίστοιχα ενέκριναν το σχέδιο σύμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο αυτό έχει περάσει από το δ.σ. του ΟΛΠ πέρυσι το φθινόπωρο, ενώ και η πρόσφατη γενική συνέλευση ενέκρινε τα πεπραγμένα της διοίκησης για το 2013. Όμως η διαδικασία απαιτεί να περάσει από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ ξανά μετά και το πράσινο φως από την ΕΕ. Όμως εξαιρετικά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως στο σημερινό δ.σ. της ΟΛΠ ΑΕ το θέμα δεν είναι στην ατζέντα, ενώ, αν και κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ δηλώνουν στο Capital.gr πως εάν το θέμα φτάσει στο δ.σ. το Ταμείο θα είναι θετικό, άλλες πηγές, σε γνώση των σχεδιασμών του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρουν πως το Ταμείο θα προτιμούσε να λήξει ο διαγωνισμός πριν κλείσει το θέμα με την Cosco καθώς σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να μην υπάρξει το ίδιο ενδιαφέρον

Ηλίας Μπέλλος

Πηγή:www.capital.gr