afandou2003Τέσσερις είναι οι μνηστήρες για την έκταση 1.800 στρεμμάτων στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, μετά τη λήξη του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του tourismtoday.gr, δεσμευτικές προσφορές για την Αφάντου υπέβαλαν στο ΤΑΙΠΕΔ τα εξής σχήματα: Aegean Sun Investments Limited, Diamond Real Estate Development, Hatzilazarou S.A. Hotel Operators και M.A. Angeliades Inc.

Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο τροποποίησε τους όρους της διαδικασίας για την Αφάντου, επιτρέποντας την κατασκευή ξενοδοχείων και παραθεριστικών κατοικιών, καθώς το περασμένο έτος προηγήθηκαν δύο άγονοι διαγωνισμοί.

Το ακίνητο στην περιοχή Αφάντου, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ρόδου, 20 χιλιόμετρα από την πόλη, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού και έχει επιφάνεια περίπου 1.850.000 τ.μ. Σε αυτό περιλαμβάνεται και γήπεδο γκολφ 18 οπών, έκτασης 450.000 τ.μ. περίπου, σχεδιάστηκε από τον Ντόναλντ Χαραντίν και λειτουργεί από το Μάιο του 1973. Θεωρείται κατάλληλο για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών και εγκαταστάσεων παροχής υπηρεσιών τουρισμού αναψυχής, γύρω από το υφιστάμενο γήπεδο γκολφ.