kefalogianni-traumatias touristasΤον ελαφρά τραυματισμένο 19χρονο Αυστραλό τουρίστα, από τη συμπλοκή του τρομοκράτη Μαζιώτη με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, επισκέφθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», οι Υπουργοί Υγείας, Μάκης Βορίδης και Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν τη στήριξή της ελληνικής πολιτείας και διαβεβαίωσαν τον τραυματία ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου βρίσκεται στο πλευρό του, προκειμένου να συνεχίσει το συντομότερο δυνατό τις διακοπές του αποκομίζοντας όμορφες στιγμές από την Ελλάδα.

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε για την επίσκεψη στον τραυματία Αυστραλό: “Έχει την αμέριστη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας. Είμαστε, επίσης, σε επαφή με την πρεσβεία της Αυστραλίας και την ενημερώνουμε για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Εύχομαι περαστικά και καλή ανάρρωση”.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βορίδης ανέφερε: “Του ευχηθήκαμε ταχεία ανάρρωση. Παρείχαμε όσα έπρεπε να παρασχεθούν. Είμαστε κοντά του και παρακολουθούμε τα πάντα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει τις διακοπές του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό το περιστατικό θα είναι ένα ατυχές, άσχημο περιστατικό το οποίο του συνέβη αλλά θα το ξεχάσει με καλές εντυπώσεις τις οποίες θα έχει από τον τόπο μας το επόμενο χρονικό διάστημα”.