Όλο και περισσότερους fans αποκτά ο ποδηλατικός τουρισμός, ο οποίος ανθίζει τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα.

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους με όχημα το ποδήλατό τους ή να συμμετάσχουν σε οργανωμένες ποδηλατικές εκδρομές για να εξερευνήσουν το μέρος που επισκέπτονται, προστατεύοντας το περιβάλλον.

Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι φιλικός προς το περιβάλλον, εκτείνεται σε όλες τις εποχές του χρόνου και ενθαρρύνει την επαφή με τη φύση, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των κατοίκων κάθε περιοχής.

Το ταξίδι με το ποδήλατο είναι ένας διαφορετικός τρόπος να απολαμβάνεις το τοπίο, να μυρίζεις τη φύση, να βλέπεις αξιοθέατα με άλλο μάτι, να ανακαλύπτεις λεπτομέρειες που άλλοι προσπερνούν.

Τα τελευταία χρόνια, πάντως, πληθαίνουν οι επιχειρήσεις γύρω από τον ποδηλατικό τουρισμό. Αρκετές εταιρείες διοργανώνουν θεματικές εκδρομές με ποδήλατα για όλα τα επίπεδα, ενώ όλο και περισσότερα ελληνικά ξενοδοχεία προσφέρουν ποδήλατα στους φιλοξενούμενους τους.

Σημαντική είναι και η δράση ποδηλατικών σωματείων που διοργανώνουν αθλητικά events σε διάφορα μέρη της χώρας, προσελκύοντας επισκέπτες off season.