ryanair612Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair Holdings PLC έχει μεταφέρει 50.000 επιβάτες από την επιστροφή της στο κύριο αεροδρόμιο της χώρας στην τσεχική πρωτεύουσα τον Απρίλιο, ανακοίνωσε αξιωματούχος της Ryanair.

«Αυτό είναι ένα καλό αποτέλεσμα εάν σκεφτεί κανείς ότι έχουμε ξεκινήσει να δραστηριοποιούμαστε στο Vaclav Havel Airport Prague για λιγότερο από τέσσερις μήνες», δήλωσε η Katarzyna Gaborec, marketing manager υπεύθυνη για τις δραστηριότητες στην Κεντρική Ευρώπη.

Η Ryanair δραστηριοποιούνταν στην Πράγα προηγουμένως αλλά σταμάτησε στα τέλη του 2010 για να μειώσει το κόστος και να εστιάσει σε μικρότερα και φθηνότερα αεροδρόμια σε άλλες περιοχές στην Τσεχία. Η αεροπορική εταιρεία έχει ξεκινήσει εκ νέου τις δραστηριότητες στην Πράγμα μετά από ένα κύμα ενοποίησης στον κλάδο σε όλη την περιοχή, μειώνοντας τους δασμούς σε διάφορα αεροδρόμια.

Η Ryanair σχεδιάζει να μεταφέρει περίπου 220.000 επιβάτες μέχρι το τέλος του 2014 μεταξύ της τσεχικής πρωτεύουσας και διάφορων άλλων προορισμών στη Δυτική Ευρώπη, ανακοίνωσε η Gaborec.

© Dow Jones Newswires

Πηγή:www.capital.gr