moni toplou2Έως το καλοκαίρι του 2017 θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους πρώτους επισκέπτες του το πολυαναμένομενο θέρετρο της Minoan Group στο Κάβο Σίδερο της Κρήτης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της, Christopher Egleton, στο TTG.

Το πολυεξαγγελθέν έργο στη βορειοανατολική ακτή του νησιού βρίσκεται στον ορίζοντα για σχεδόν 20 χρόνια, μέχρι που προσφατα δόθηκε το πράσινο φως για την έναρξή του.

Πλέον ο Christopher Egleton πιστεύει ότι τα τελευταία εμπόδια για το έργο είναι πιθανό να ξεπεραστούν μέχρι το τέλος του 2014. Σύμφωνα με τον Egleton, οι εργασίες κατασκευής θα διαρκέσουν 18 μήνες.

“Αν ήμασταν τυχεροί θα ήμασταν έτοιμοι για την τουριστική σεζόν του 2016, αλλά λόγω των φορέων με τους οποίους πρέπει να ασχολούμαστε, νομίζω ότι αυτό θα γίνει το 2017”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι επιπτώσεις που θα έχει το έργο στο οικοσύστημα της περιοχής έχουν επισημανθεί από πολλούς, ωστόσο ο Egleton τονίζει ότι το θέρετρο θα λάβει μόνο ένα μικρό κομμάτι της συνολικής έκτασης.

“Αυτό είναι ίσως το πιο πράσινο έργο στην Ευρώπη. Όχι πράσινο με τη συμβατική έννοια, αλλά το κατασκευαστικό αποτύπωμά μας είναι λιγότερο από το 50% της περιοχής”, τονίζει ο Egleton.

“Όταν το έργο ολοκληρωθεί, ο επισκέπτης οδηγώντας στα 6.500 στρέμματά του, δε θα μπορέσει να δει σχεδόν τίποτα από τις κατασκευές, καθώς τα κτίρια θα είναι “θαμμένα” στις πτυχώσεις των λόφων πίσω από το ακρωτήρι.”

Ο Egleton πρόσθεσε ότι η Minoan βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συνομιλίες με μεγάλους διεθνείς ξενοδοχειακούς ομίλους. Οι συμφωνίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το φθινόπωρο, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Minoan.

Τρία πολυτελή ξενοδοχεία αναμένεται να ανεγερθούν στην έκταση, με τον Egleton να συγκρίνει το αναμενόμενο έργο με την Costa Navarino.