Υποτονική προβλέπεται η ζήτηση για ταξίδια από το εξωτερικό προς τις ΗΠΑ. Η Αμερική, φαίνεται να διατηρεί την τάση υποχώρησης παρά την παγκόσμια αύξηση των διεθνών ταξιδιών παγκοσμίως. Αυτό αποκαλύπτει η τελευταία πρόβλεψη της Αμερικανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης (US Travel Association).
Τα παγκόσμια μακρινά ταξίδια προβλέπεται να αυξηθούν κατά μέσο όρο 4,8% ετησίως έως το 2023. Όμως ο ρυθμός αύξησης των ΗΠΑ αναμένεται να είναι το ήμισυ περίπου στο 2,4%.
Αυτό το χάσμα θα μειώσει περαιτέρω το αμερικανικό μερίδιο της συνολικής αγοράς ταξιδίων σε μακρινές αποστάσεις στο 10,4% μέχρι το 2023. Συνεχίζοντας τη σταθερή διακύμανση από το προηγούμενο υψηλό 13,7% το 2015.

Σημαντικές απώλειες για την αμερικανική οικονομία από την επιβράδυνση στα διεθνή εισερχόμενα ταξίδια

Η μείωση του μεριδίου αγοράς του 2019-2023 θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια για την αμερικανική οικονομία επιπλέον 78 δις δολαρίων σε δαπάνες επισκεπτών. Και 130.000 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.
Ως αποτέλεσμα της μείωσης από το υψηλό 2015, η οικονομία έχει ήδη χάσει 59 δις δολάρια και 120.000 θέσεις εργασίας έως το 2018.

Αναδιοργάνωση του Οργανισμού Μάρκετινγκ Τουρισμού από το Κογκρέσο

“Τα διεθνή εισερχόμενα ταξίδια είναι σημαντικός κλάδος εξαγωγής των ΗΠΑ, επισημαίνει ο Roger Dow, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της US Travel Association.
Ο ρυθμός ανάπτυξης τους αποτελεί μια εθνική προτεραιότητα. Και η επιβράδυνση τους  είναι ένας από τους λόγους που βοηθά στη διατήρηση της χώρας στην ύφεση.
Αυτή τη στιγμή η χώρα δεν καταγράφει το πλήρες οικονομικό δυναμικό των ταξιδιών στο εξωτερικό.
Υπάρχουν κάποιες λύσεις πολιτικής που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτού του γεγονότος. Ξεκινώντας με την αναδιοργάνωση του Οργανισμού Μάρκετινγκ Τουρισμού από το Κογκρέσο”.

Επιβράδυνση και στην ισχυρή αγορά εγχώριων ταξιδιών

Όπως αναφέρθηκε στη Wall Street Journal, ο κρίσιμος κλάδος των εξαγωγών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, που κατευθύνεται από τα ταξίδια, αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στο σημερινό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.
Εξίσου ανησυχητική είναι η πρόβλεψη μικρής αύξησης στην ισχυρή αγορά εγχώριων ταξιδιών. Οι προβλέψεις των ΗΠΑ για τα εσωτερικά ταξίδια δίνουν αύξηση μόλις 1,4% το 2020. Κάτι που αντανακλά τον βραδύτερο ρυθμό σε τέσσερα χρόνια και περαιτέρω ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση, υπογραμμίζοντας τη σημασία ενίσχυσης των διεθνών αφίξεων.