Μόλις πριν από μερικά χρόνια ήταν συνηθισμένο να πληρώνουμε για τα ταξίδια με κάρτες, ή ίσως ακόμη και μετρητά σε ορισμένες αγορές.
Πολύ σύντομα η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι ταξιδιωτικές τάσεις επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι πληρώνουν για ταξίδια. Τι θα συμβεί όμως το 2020;

Αυστηρή Εξακρίβωση Ταυτότητας Πελάτη (SCA)

Το 2020 θα τεθεί σε ισχύ η νέα νομοθεσία στις πληρωμές. Ονομάζεται Δεύτερη Οδηγία για τις Υπηρεσίες Πληρωμών (PSD2). Σκοπός της είναι να μειώσει τις απάτες και να αυξήσει την ασφάλεια των ηλεκτρονικών πληρωμών.
Αυτό σημαίνει ότι όταν χρεώνεται (ή προεγκρίνεται) μια κάρτα την οποία δεν έχετε στη διάθεσή σας σε φυσική μορφή, ή όταν χρεώνετε κάρτες από απόσταση, θα πρέπει να κάνετε Αυστηρή Εξακρίβωση Ταυτότητας Πελάτη (SCA).
H Αυστηρή Εξακρίβωση Ταυτότητας Πελάτη σημαίνει ότι η ταυτότητα του πελάτη σας θα πρέπει να επαληθευτεί με ιδιαίτερη προσοχή. Πρόκειται για κάτι που ο πελάτης :

  • γνωρίζει (κωδικό πρόσβασης ή PIN)
  • κατέχει (τηλέφωνο)
  • αποτελεί μοναδικό φυσικό χαρακτηριστικό του (δακτυλικό αποτύπωμα).

Οι αλλαγές στις πληρωμές επεκτείνονται σε όλη την ταξιδιωτική βιομηχανία

Σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων του Travel Payments Guide, το 2019 σηματοδότησε το έτος κατά το οποίο οι τοπικές ή εναλλακτικές μέθοδοι πληρωμής ξεπέρασαν τις κάρτες και τα μετρητά για πρώτη φορά.
Υπάρχουν τώρα πάνω από 300 τρόποι για να πληρώσουν οι ταξιδιώτες.
Το 2020, οι επιχειρήσεις ταξιδίων πρέπει να συμβαδίσουν με τις εξελίξεις και να επιτρέπουν στους ανθρώπους να πληρώνουν με τον τρόπο που θέλουν. Αλλιώς θα μείνουν εκτός της αγοράς.

Εικονικές κάρτες η νέα τάση το 2020

Οι τελευταίες τάσεις κάνουν λόγο για τις εικονικές κάρτες πληρωμής μέσω των κινητών.
Αν και δεν είναι κάτι που ασχολούμαστε με αυτό, μπορώ να δω την ανάπτυξη και εκεί.
Η εικονικοποίηση των πληρωμών με κάρτες είναι προτιμότερη για τις εταιρείες, τους ταξιδιώτες, τους οργανισμούς, τους προμηθευτές, τις εταιρείες τεχνολογίας και τις τράπεζες.