Το online ταξιδιωτικό πρακτορείο της Κίνας Trip.com αποκάλυψε ότι οι Κινέζοι τουρίστες θα ταξιδέψουν περισσότερο σε προορισμούς στο εξωτερικό τις εορταστικές διακοπές της άνοιξης το 2020, για το σεληνιακό νέο έτος.
Οι Κινέζοι τουρίστες θα ταξιδέψουν σε 419 πόλεις σε περισσότερες από 100 χώρες για τις επταήμερες διακοπές, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με φέτος.
Οι τουρίστες από την Κίνα πραγματοποίησαν 6,3 εκατομμύρια εξερχόμενα ταξίδια κατά τις εορταστικές εορτές του εαρινού φεστιβάλ το 2019, αυξημένα κατά 12,48% ετησίως.
Οι γιορτές για το σεληνιακό νέο έτος χαρακτηρίζονται ως η μεγαλύτερη ταξιδιωτική περίοδος στον κόσμο. Και το 2020 αναμένεται 400 εκατομμύρια Κινέζοι να ταξιδέψουν στο εσωτερικό και διεθνώς.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί

  • Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Κινέζους χάρη στον ζεστό καιρό.
  • Τα ταξίδια στην Ιταλία, τη Βρετανία, την Ισπανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι επίσης μπεστ σέλερ.

Το 90% των Κινέζων τουριστών κάνουν κράτηση ταξιδιωτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Πολλοί προτιμούν ιδιωτικές ομάδες ταξιδιών με ξεναγούς και ευέλικτα χρονοδιαγράμματα.