Στη διακρατική συνάντηση των μελών του δικτύου νησιών της Ευρώπης “a green path (4) youth – a network among islands” συμμετείχε το ΚΟΙΠΟΔΙ. Πρόκειται για το Κοινωνικό Οικοπολιτιστικό Δίκτυο Φορέων Χερσονήσου.
Μάλιστα η Περιφέρεια Κρήτης στήριξε τη συμμετοχή του ΚΟΙΠΟΔΙ για την παρουσίαση της Κρήτης και των καλών πρακτικών της.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας μεταξύ των μελών του δικτύου “a green path (4) youth – a network among islands”.
Το ΚΟΙΠΟΔΙ αποτελεί το μοναδικό φορέα εκ μέρους της Ελλάδας σε ένα δημιουργικό και ελπιδοφόρο δίκτυο οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Δραστηριοποιείται στον τομέα χάραξης πολιτικών στα νησιά της Ευρώπης.

Θέματα ατζέντας

  • Βελτίωση της γνώσης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, δεξιότητες και στάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη στις αγροτικές περιοχές.
  • Αξιοποίηση και κεφαλαιοποίηση του τουρισμού ως ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης.
  • Διαμοιρασμός και ανταλλαγή καλών πρακτικών και εργαλείων. Συζήτηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη στον τομέα της νεολαίας και της χάραξης πολιτικών.
  • Δημιουργία ενός «χαρτοφυλακίου» με γνώσεις, οδηγίες και εργαλεία για την προώθηση της νησιωτικότητας – τοπικότητας.
  • Ενδυνάμωση της δικτύωσης μεταξύ των νησιών της Ευρώπης. Ανάπτυξη νέων μικρότερων εταιρικών σχημάτων σε διάφορα επίπεδα και ανάπτυξη συνεργασίας με τοπικούς και άλλους θεσμικούς εταίρους.

Τη συνάντηση εργασίας υλοποιεί ο οργανισμός «Associazione Studenti per la Citta” που είναι μέλος της οργάνωσης ΤDM2000 INTERNATIONAL εκ μέρους της Ιταλίας και συγχρηματοδοτείται από το ERASMUS+ PROGRAMME της Ε.Ε.

Ποια νησιά συμμετέχουν

Σημειώνεται ότι στο Δίκτυο εκπροσωπούνται τα νησιά ως εξής: Κρήτη (Ελλάδα), Ισλανδία, Ιρλανδία, Κύπρο, Αζόρες, Μαδέιρα (Πορτογαλία), Άγιο Μαρτίνο (deutch part στην Καραϊβική), Σαρδηνία (Ιταλία), Μάλτα.