Στο τελικό στάδιο της υλοποίησης του βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του δήμου για την ανάπτυξη εφαρμογών σύγχρονης τεχνολογίας. Στόχος του είναι να καταστεί η αχαϊκή πρωτεύουσα ως μια έξυπνη πόλη.
Ειδικότερα, θα αναπτυχθεί το έργο “Θεματικός Τουρισμός” που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με την προώθηση και την ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών για την ανάδειξη του θεματικού τουρισμού στην Πάτρα. Είναι ένα έργο με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ, διάρκειας 8 μηνών.

Αναμένεται να υλοποιηθεί  το καλοκαίρι του 2020. Στην ουσία του έργο περιλαμβάνει δύο κύριες πλατφόρμες :

-Την πλατφόρμα προώθησης της Πάτρας ως τουριστικού προορισμού και αλληλεπίδρασης επισκεπτών και

-την πλατφόρμα επιβράβευσης και πιστότητας των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε αυτή.

Στην πρώτη πλατφόρμα υπάρχουν εφαρμογές για τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Δηλαδή τους αρχαιολογικούς χώρους, τις εκκλησίες, τα μνημεία, τα σημεία αναφοράς, μέσω από τις οποίες ο τουρίστας – επισκέπτης θα μπορεί να ενημερώνεται για το που βρίσκονται, αλλά και να παίρνει χρήσιμες πληροφορίες.
Περιλαμβάνεται επίσης σήμανση με QR Codes, αλλά και χάρτης διαδρομών πολιτιστικού ενδιαφέροντος για τα μνημεία και τα αξιοθέατα της Πάτρας.

Η δεύτερη πλατφόρμα έχει ως στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων και των υπηρεσιών που παράγονται και προσφέρονται αντίστοιχα από τις επιχειρήσεις της περιοχής.
Μέσα σε αυτήν περιλαμβάνεται η επιβράβευση πολιτών για τις αγορές τους με εξαργυρώσιμους πόντους, συμμετοχές σε ειδικές εκδηλώσεις και εθελοντικές δράσεις.

Ταυτόχρονα, θα εξαργυρώνουν πόντους αγοράζοντας προϊόντα και υπηρεσίες χρησιμοποιώντας το κινητή τους, το web ή ακόμα και μία συμβατική κάρτα.