rodaΌλο και περισσότεροι Ροδίτες αλλά και τουρίστες προτιμούν τα λεωφορεία της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ για τις μετακινήσεις τους.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών δείχνουν πως καθημερινά μεταφέρονται με τα λεωφορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ 2000 επιβάτες.

«Η κίνηση παρουσιάζει σημαντική αύξηση . Δεν ξέρω τι γίνεται στην αγορά της Ρόδου. Εμείς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι περιμένουν στις στάσεις για να εξυπηρετηθούν. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Μελέτη που έχει εκπονηθεί για λογαριασμό της επιχείρησης δείχνει πως καθημερινά διακινούνται με τα λεωφορεία της ΡΟΔΑ 2.000 άτομα», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΡΟΔΑ κ. Μανώλης Κοντουδάκης.

Να σημειωθεί πως η κίνηση παρουσιάζει αύξηση και στα δρομολόγια εντός της πόλεως Ρόδου.
Αυτό σημαίνει πως είναι πλέον πολλοί οι Ροδίτες που δεν χρησιμοποιούν τα οχήματα τους αλλά επιλέγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες για να μετακινηθούν.

«Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό παρά τα προβλήματα που παρουσιάζουν κάποια από τα αυτοκίνητα της. Φέτος αγοράστηκαν δύο μεγάλα λεωφορεία (φυσούνες) και θα έρθουν στη Ρόδο στις 10 Αυγούστου. Μακάρι να αποκτηθούν και άλλα λεωφορεία. Εύχομαι από τον Σεπτέμβριο να τεθούν οι βάσεις και για τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης», δήλωσε ο κ. Μανώλης Κοντουδάκης και πρόσθεσε ο στόλος της ΡΟΔΑ αριθμεί 37 λεωφορεία.
«Εκτός λειτουργίας είναι επτά οχήματα. Όλα τα υπόλοιπα επισκευάστηκαν και τέθηκαν σε κυκλοφορία», δήλωσε ο κ. Κοντουδάκης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ αναφέρθηκε και στη συμπλοκή που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες μέσα σε λεωφορείο της επιχείρησης στην περιοχή της Ιξιάς.

«Στο επεισόδιο συμμετείχαν ο οδηγός του οχήματος και δυο νεαροί που επέβαιναν σε ένα δίκυκλο. Όσα διαδραματίστηκαν μέσα στο λεωφορείο έχουν καταγραφεί σε φωτογραφίες και σε βίντεο από τουρίστα που θα μας το παραδώσει για να περιληφθεί στη δικογραφία που θα σχηματιστεί αφού η διοίκηση της επιχείρησης και ο οδηγός υπέβαλαν μηνύσεις», δήλωσε ο κ. Μανώλης Κοντουδάκης που περιέγραψε το συμβάν με βάση τις μαρτυρίες του οδηγού και κάποιων επιβατών.

«Θα μπορούσε να είχε γίνει ατύχημα κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Αν απενεργοποιούνταν το χειρόφρενο του λεωφορείου την ώρα του άγριου καβγά θα είχαμε ζήσει πολύ δυσάρεστες καταστάσεις», δήλωσε ο κ. Κοντουδάκης.
Ο κ. Κοντουδάκης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που έγινε προκειμένου να καταβάλλεται το ειδικό επίδομα επικίνδυνης εργασίας στους οδηγούς της επιχείρησης.

«Μετά τις προσπάθειες που κάναμε τα χρήματα θα καταβληθούν στους οδηγούς της ΔΕΣ ΡΟΔΑ. Το πρόβλημα όμως είναι πως δεν θα το πάρουν τώρα άλλες ειδικότητες», δήλωσε ο κ. Μανώλης Κοντουδάκης.
Πηγή:dimokratiki