Senior woman on country walk

Οι γυναίκες 55 ετών και άνω ταξιδεύουν μόνες πιο συχνά, αποκαλύπτει μελέτη της πλατφόρμας κράτησης πολυτελών διακοπών Black Tomato.
Το 68% των σόλο ταξιδιωτών το 2017, ήταν γυναίκες και το ποσοστό αυτό, ανέβηκε στο 73% το 2018.

Ποιοι ήταν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για σόλο ταξίδια το 2019

  • Ακτή Αμάλφι
  • Ιαπωνία
  • Μάτσου Πίτσου
  • Νέα Ζηλανδία
  • Ελβετία
  • Τοσκάνη

Περισσότερη ελευθερία έχουν οι γυναίκες άνω των 55 ετών

Εκτιμάται ότι το 71% των γυναικών σόλο ταξιδιωτών πέρυσι, ήταν ηλικίας 55 ετών και άνω. Η Amy Hellman, από την Black Tomato δήλωσε ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες τείνουν να ταξιδεύουν πιο συχνά χάρη στον περισσότερο χρόνο και την ελευθερία που έχουν.

“Πολλές από τις γυναίκες που ταξιδεύουν σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία, για πρώτη φορά στη ζωή τους δεν έχουν να ανησυχούν για το αν τυχόν αφήνουν πίσω τα μικρά σε ηλικία παιδιά τους, τονίζει στο Fox Business η Amy Hellman.
Είναι απαλλαγμένες από το άγχος για μια απαιτητική σταδιοδρομία ή άλλες ευθύνες που τις εμπόδισαν να ταξιδεύουν και να ζήσουν μια περιπέτεια.
Το σόλο ταξίδι έχει πλέον εδραιωθεί ως ευκαιρία για αυτο-ανάπτυξη και ουσιαστική σύνδεση με τους προορισμούς και τις εμπειρίες που προσφέρουν”.

Αυξάνονται διαρκώς οι baby boomers ταξιδιώτες

Κατά μέσο όρο, οι baby boomers δαπάνησαν 6.621 δολάρια για ταξίδια το 2019, ποσοστό 35% υψηλότερο σε σύγκριση με το 2018, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Συνταξιούχων της Αμερικής.
Ως αποτέλεσμα της εισροής χρημάτων και της αύξησης των γυναικών σόλο ταξιδιωτών, πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει ειδικά προσαρμοσμένα πακέτα.
Επιπλέον, η μελέτη διαπίστωσε ότι σόλο ταξίδια μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να κυνηγήσουν τους στόχους τους.