Τα αποτελεσματικά και προηγμένα συστήματα κουζίνας βοηθούν τα εστιατόρια να ανταποκριθούν στους στόχους τους.
Επενδύσεις τεχνολογίας όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) μπορούν να αποτελέσουν μια λύση για τις κορυφαίες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα εστιατόρια.
Σύμφωνα με στοιχεία εστιατορίων της Hospitality Technology το 2019, το 38% των εστιατορίων προσπαθούσε να αυξήσει τις επενδύσεις σε λογισμικό διαχείρισης κουζίνας.
Η τεχνολογία επιτρέπει στο προσωπικό να είναι πιο αποτελεσματικό και ακριβής, ενώ ταυτόχρονα απαλλάσσει από τις μικρές εργασίες.
Όπως επισημαίνεται ο στρατηγικός στόχος για επενδύσεις τεχνολογίας και η αξιοποίηση αυτών των λύσεων στη ροή εργασιών στην κουζίνα είναι ένα ζωτικό βήμα.
Τα εστιατόρια χρειάζονται προηγμένα συστήματα προβολής κουζίνας που είναι σε θέση να συγκεντρώνουν τις παραγγελίες και να δίνουν, μια συνολική εικόνα του τι χρειάζεται. Και η κουζίνα, αντί να εκτελεί παραγγελίες μία προς μία σε σειρά, γίνεται ζώνη παραγωγής.
Αυξάνονται οι ηλεκτρονικές παραγγελίες
Οι εκτός έδρας πωλήσεις προβλέπεται να φτάσουν το 60% των συνολικών πωλήσεων των εστιατορίων. Αυτή η μετατόπιση στις προτιμήσεις των πελατών, που παραγγέλλουν ηλεκτρονικά και τρώνε αλλού, απαιτεί την επανεξέταση των λειτουργιών και της δομής των υπηρεσιών. Για παράδειγμα εάν τα εστιατόρια δεν διαθέτουν συστήματα που να προβλέπουν και να διαχειρίζονται τη διακίνηση της παραγγελίας, καθώς αυξάνεται η συχνότητα τους, τα προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στη φήμη της επιχείρησης.
Οι κουζίνες του μέλλοντος
Η ανάπτυξη του Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT) τροφοδοτεί την εξέλιξη του συνδεδεμένου εστιατορίου. Η χρήση του IoT για την ασφάλεια των τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της εξοικονόμησης κόστους.
Οι συσκευές IoT όπως τα θερμόμετρα BLE και οι αισθητήρες παρέχουν στα εστιατόρια τη δυνατότητα παρακολούθησης της αποθήκευσης τροφίμων.