Φωτογραφίες των πυρκαγιών που κατακλύζουν την αγροτική πλευρά της Αυστραλίας με τους κατοίκους και τους τουρίστες να εγκαταλείπουν πανικόβλητοι τις φλεγόμενες περιοχές, πλημμύρισαν τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης μαζί με τις ευχές για την νέα χρονιά.
Άνθρωποι έχουν πεθάνει ή αγνοούνται, χωριά κινδυνεύουν με αφανισμό από τις φωτιές, κατοικίες έχουν καταστραφεί και πάνω από 500 εκατ. ζώα είναι νεκρά. Η συνολική έκταση που έχει καεί ξεπερνά τα 15 εκατ. στρέμματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Πυρκαγιές και τουρισμός

Οι αρχές έχουν προβλέψει ότι αυτή η τρομερή καταστροφή θα κοστίσει την τουριστική βιομηχανία εκατοντάδες εκατομμύρια. Ήδη, τουρίστες έχουν ακυρώσει τις διακοπές τους λόγω των πυρκαγιών.
Οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει μερικές από τις βασικές τουριστικές περιοχές της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένου του East Gippsland στη Βικτώρια και της νότιας ακτής της Νέας Νότιας Ουαλίας. Οι υπεύθυνοι σε Βικτώρια διέταξαν την εκκένωση του East Gippsland, το οποίο επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι. Τα εθνικά πάρκα, όπως το Kosciuszko, “κλείνουν μέχρι νεωτέρας”.

Ακυρώσεις πτήσεων, πτώση στις κρατήσεις ξενοδοχείων και απαιτήσεις αποζημιώσεων

Αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν αρκετές πτήσεις στη Νέα Νότια Ουαλία εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας από τον καπνό.
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Καταλυμάτων της Αυστραλίας, τα ξενοδοχεία στη μεγαλύτερη πόλη, το Σίδνεϊ είδαν πτώση 10% στους επισκέπτες τους τον Δεκέμβριο. Περίπου 4.300 ασφαλιστικές απαιτήσεις συνολικού ύψους 297 εκατομμυρίων δολαρίων έχουν κατατεθεί από την έναρξη των πυρκαγιών.
Ο συνολικός αντίκτυπος των πυρκαγιών στην τουριστική βιομηχανία είναι ακόμα ασαφής, αλλά βλέπουμε ήδη τα αυξανόμενα αποτελέσματά της, εκτιμούν φορείς του κλάδου. Επί του παρόντος, η προτεραιότητα των επιχειρήσεων του τουρισμού είναι να βοηθήσουν τις τοπικές κοινότητες τους.