Πρόοδο στην πορεία της προς την κερδοφορία σημειώνει η Minoan Group το πρώτο εξάμηνο. Σύμφωνα με τα σχετικά αποτελέσματα, ο όμιλος κατάφερε να μειώσει τις λειτουργικές του ζημιές κατά 30% σε 594.000 λίρες. Την ίδια ώρα, η συνολική αξία συναλλαγής αυξήθηκε κατά 22% στα 24,2 εκατ. λίρες, ωστόσο τα έσοδα μειώθηκαν 54% στα 2,5 εκατ. λίρες.

Η σημαντικότερη αιτία για την απώλεια στα έσοδα ήταν η επένδυση της εταιρείας στο πολυαναμενόμενο έργο στο Κάβο Σίδερο της Κρήτης, καθώς και στην εταιρική της ανάπτυξη. Τα έσοδα της εταιρείας προήλθαν από τον κλάδο των ταξιδίων και τις αναψυχής, που περιλαμβάνει διάφορες επιχειρήσεις ταξιδιωτικών γραφείων. Αυτά οδήγησαν σε αυξημένα κέρδη προ φόρων κατά 27% σε σύγκριση με πέρυσι.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Minoan Christopher Egleton εκτίμησε μιλώντας στο TTG Digital ότι το θέρετρο στην Κρήτη θα ανοίξει έως το καλοκαίρι του 2017 και ο ίδιος πιστεύει ότι η πρόοδος σε αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην διαίρεση της εταιρείας.

“Γνωρίζουμε πολύ καλά τα συμφέροντά μας στην Ελλάδα. Όταν αυτά καταλήξουν να αποδώσουν καρπούς, πιθανότατα να διαχωριστούν τα δύο τμήματα της επιχείρησης και τότε θα έχουμε μια καθαρά ταξιδιωτική εταιρεία”, δήλωσε ο πρόεδρος της Minoan.

Στο μεταξύ, η Minoan Group βρίσκεται κοντά στη συμφωνία για την πρώτη εξαγορά της στην Αγγλία, καθώς εξακολουθεί να οικοδομεί τη στρατηγική της στον τομέα αναψυχής και ταξιδίων.