rodos1Ειδική τιμητική διάκριση για την επί σειρά ετών προτίμησή τους στο νησί της Ρόδου ως τόπο διακοπών τους απένειμε ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς στους Sabine και Ernst Dr Lahnsteiner από την Αυστρία. Το ζευγάρι μαζί με τα δύο τους παιδιά δεκατριών και εννέα ετών αντίστοιχα που φέρουν τα ελληνικά ονόματα Αλέξανδρος και Κωνσταντίνος, βρέθηκαν φέτος στο νησί μας για τριακοστή πέμπτη χρονιά.

Ο γιατρός παθολόγος κύριος Ernst Dr Lahnsteiner επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Ρόδο το 1970 μαζί με τον πατέρα του στο πλαίσιο μιας κρουαζιέρας που εκείνο το καλοκαίρι πραγματοποίησαν στα ελληνικά νησιά. Εκείνο το καλοκαίρι έμειναν στο νησί για λίγες ώρες, κάνοντας βόλτες στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και πίνοντας καφέ στο παραδοσιακό καφενείο «Κάρπαθος» στην οδό Σωκράτους. Μάλιστα πρόλαβαν πριν την αναχώρησή τους να επισκεφθούν και το Φαληράκι με λεωφορείο, που εκείνη την εποχή ήταν ένα ήσυχο μέρος με πολλά δέντρα. 

 

Τις επόμενες χρονιές επισκέφθηκαν τη Λευκάδα, την Κρήτη, τη Σκιάθο, τη Μύκονο, την Πάρο, την Τήλο και την Πελοπόννησο την οποία αγαπούν για τις παραλίες και την ηρεμία της, όμως το μυαλό τους ήταν στη Ρόδο και έτσι αποφάσισαν να την επισκεφθούν ξανά, αυτή τη φορά αεροπορικώς, το 1979. Έκτοτε την επισκέπτονται ανελλιπώς κάθε χρόνο.