metro0602Το αμαξοστάσιο των Συγκοινωνιών Αθηνών στο Ρουφ επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος, με αφορμή τις επερχόμενες αλλαγές στο δημόσιο σύστημα αστικών συγκοινωνιών και την εφαρμογή της νέας τιμολογιακής πολιτικής των Συγκοινωνιών Αθηνών. Εκεί συναντήθηκαν με τους Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους του Ομίλου ΟΑΣΑ Γρ. Δημητριάδη (ΟΑΣΑ Α.Ε.), Ν. Παπαθανάση (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) και Γ. Οικονόμου (Ο.ΣΥ. Α.Ε.), αλλά και με τους εργαζόμενους του αμαξοστασίου. Παρόντες ήταν και οι Γενικοί Γραμματείς του ΥΠΟΜΕΔΙ, Μεταφορών Ν. Σταθόπουλος, Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μ. Δασκαλάκης και Δημοσίων Έργων Στ. Σιμόπουλος.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφού ευχαρίστησε τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών, αλλά και τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους για την καλύτερη το δυνατό εξυπηρέτηση των πολιτών, τόνισε: «Από την 1η Σεπτεμβρίου οι μετακινήσεις των πολιτών γίνονται σημαντικά φθηνότερες με το νέο, μειωμένο, τιμολόγιο που διαθέτουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών.

Η μικρότερη δαπάνη για τα νοικοκυριά και η διευκόλυνση πρόσβασης όλων των κατοίκων στα δημόσια συγκοινωνιακά μέσα, είναι οι στόχοι πάνω στους οποίους οικοδομήθηκαν οι αλλαγές που υλοποιούνται.

Θέλω να σταθώ σε δύο μηνύματα, που βγαίνουν από τις αλλαγές αυτής της νέας πολιτικής. Πρώτον, ότι ένα κράτος που προσπαθεί καθημερινά σοβαρά, οργανωμένα να είναι δίκαιο, μπορεί ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, να προστατεύει τα δημόσια αγαθά και να προσφέρει καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες στον πολίτη.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι, ότι, όταν έχουμε όραμα, σχέδιο και εργαζόμαστε, για να πετύχουμε τους στόχους του σχεδίου ανατρέπουμε ακόμα και αποφάσεις που κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Σας θυμίζω, ότι είχε συμπεριληφθεί στο μνημόνιο υποχρέωση και πρόβλεψη για αύξηση των τιμών εισιτηρίων. Είναι λοιπόν πεποίθησή μου -και είναι μια προσφορά των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες προς τους πολίτες της Αθήνας- ότι αρχίζει μια νέα εποχή και ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να συμβεί το ίδιο και στη χώρα.
metaforespress