agean-paradiseΕκατοντάδες Τούρκοι τουρίστες κυρίως από τη Σμύρνη και το Ντενιζλί και ελάχιστοι από την Κωνσταντινούπολη έφτασαν το προηγούμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με το κουραζιερόπλοιο Aegean Paradise της τουρκικής εταιρείας Etstur.

Η κρουαζιέρα τους ξεκίνησε από το Τσεσμέ της Τουρκίας και η Θεσσαλονίκη ήταν ο τελευταίος τους σταθμός μετά τη Μύκονο και τον Πειραιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, περίπου 750 Τούρκοι επέλεξαν, να επισκεφτούν τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα κάνοντας μια κρουαζιέρα που τους κόστισε 300 ευρώ το άτομο. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς ξεχύθηκε το πρωί στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με τους τουριστικούς χάρτες στα χέρια, για να επισκεφτούν πρώτα τον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια το Μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ, που βρίσκεται στην αυλή του τουρκικού προξενείου, ενώ κάποιοι άλλοι επέλεξαν να κάνουν τον γύρο της πόλης με τα λεωφορεία Sight Seeing.

Στο Μουσείο –Σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ από το πρωί επικράτησε το αδιαχώρητο καθώς ο μέσος όρος επισκεπτών, σύμφωνα με πληροφορίες από το τουρκικό προξενείο, ανέρχεται στους 150 την ώρα. Από τις 5 που έκλεισε το Μουσείο ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τους 1000.