A380-emiratesΚλειστές βρίσκει τις πόρτες των Ηνωμένων Πολιτειών, προς το παρόν, η Norwegian Air. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους σχεδίαζε επέκταση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μέσω θυγατρικής που θα είχε έδρα στην Ιρλανδία, σύμφωνα με το euronews.

Την επέκταση μπλόκαραν, από κοινού, αμερικανικά συνδικάτα και αεροπορικές εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι η χρήση έδρας, εκτός ΗΠΑ, θα συνέβαλε στην παράκαμψη των αμερικανικών εργατικών νόμων.

Συγκεκριμένα, η Norwegian Air είχε σκοπό να προσλάβει προσωπικό, μέσω εταιρείας στη Σιγκαπούρη και να τοποθετήσει τη βάση του στην Ταϊλάνδη. «Το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ έκανε, σήμερα, ένα πολύ σημαντικό βήμα προς το δίκαιο ανταγωνισμό, απορρίπτοντας το αίτημα της Norwegian Air International για προσωρινή άδεια πτήσεων από και προς τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Λι Μόακ, Πρόεδρος της Ένωσης Πιλότων (ALPA), του μεγαλύτερου συνδικάτου πιλότων της Β. Αμερικής.

Η Norwegian Air απάντησε ότι, τίποτα δεν έχει κριθεί, και θα συνεχίσει να προσπαθεί να λάβει άδεια. Την οριστική απόφαση θα λάβει το αμερικανικό υπουργείο Mεταφορών.
Πάντως, οι πτήσεις Λονδίνο- Νέα Υόρκη, που ξεκίνησαν στις 3 Ιουλίου, δεν επηρεάζονται από αυτές τις εξελίξεις, καθώς διεξάγονται υπό τη νορβηγική άδεια της Norwegian Air.
metaforespress