bluestar812Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για να αναλάβουν την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών του βορείου Αιγαίου που «ορφανεύουν» μετά την κήρυξη της ΝΕΛ ως «έκπτωτης» από δύο δημόσιες συμβάσεις της περιφέρειας, αναμένεται να υπογράψει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης την Τρίτη, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου.

Ουσιαστικά ο υπουργός κάνει δεκτή την εισήγηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών της Παρασκευής, το οποίο και εκλήθη να αντιμετωπίσει το ζήτημα μετά και την παρέλευση της προηγούμενης πρόσκλησης ενδιαφέροντος που έληξε την προηγούμενη Τετάρτη το μεσημέρι χωρίς αποτέλεσμα.

Το ΣΑΣ εισηγήθηκε δύο διαφορετικούς τρόπους κάλυψης των αναγκών που προκύπτουν και, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος θα καλεί τους υποψηφίους να ανταποκριθούν στον έναν ή στον άλλον.

Κατόπιν αυτού και με βάση τις προσφορές που θα υπάρξουν, ο υπουργός αναμένεται να αποφασίσει με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση.

Κύκλοι της αγοράς πάντως, από την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέρουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, πιθανολογείται ενδιαφέρον από την Hellenic Seaways και ειδικότερα το πλοίο Νήσος Μύκονος αλλά και το Blue Star Πάτμος της Attica Group.

Ηλίας Μπέλλος

Πηγή:www.capital.gr