eot0806Μία σειρά από δράσεις για τη προβολή του ελληνικού τουρισμού σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Σουηδία, Κίνα και Αυστρία ενέκρινε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, σύμφωνα με το tornosnews.gr. Ειδικότερα, ενέκρινε τη διαφημιστική προβολή ύψους 5.300 ευρώ του ΕΟΤ στο NATIONAL GEOGRAPHIC TRAVELLER της Αυστραλίας ως εξής:

– Ολοσέλιδη έγχρωμη καταχώρηση του Οργανισμού.

-Υποστήριξη της προβολής από πλευράς του περιοδικού με editorial για τα Μετέωρα.-Εξώφυλλο του περιοδικού με εικόνα “from Grecian Heights”.

– Σύνδεση της σελίδας του περιοδικού στην έκδοσή του για tablet με ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Επίσης, ενέκρινε την προβολή του Οργανισμού με τρία μπάνερ στις ηλεκτρονικές σελίδες του epicurious.com κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, έπειτα από πρόταση του ΕΟΤ στις ΗΠΑ. Για την εκτέλεση της παραπάνω ενέργειας θα διαθέσει το ποσό των 8.100 ευρώ.Παράλληλα, ενέκρινε την διάθεση συνολικού ποσού 11.000 ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες της συμμετοχής του ΕΟΤ στην Έκθεση China International Travel Market, στη Σαγκάη που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι η αγορά της Σαγκάης εκλαμβάνεται ως νέα αγορά, δεδομένης της απευθείας αεροπορικής της σύνδεσης με την Αθήνα που προέκυψε μέσα στο καλοκαίρι του 2014.

Ο ΕΟΤ ενέκρινε και δαπάνη περίπου 1.900 ευρώ για την προμήθεια τεσσάρων αεροπορικών εισιτηρίων, προκειμένου δημοσιογραφική ομάδα του δημοφιλούς ταξιδιωτικού περιοδικού ”Vagabond” να επισκεφτούν τις Κυκλάδες και τη Μεσσηνία, στο πλαίσιο δημοσίευσης ειδικού αφιερώματος για την Ελλάδα. Ειδικότερα η δημοσιογράφος του τουριστικού ρεπορτάζ Nina Kienast και ο φωτογράφος Marcus Westberg θα επισκεφτούν τα νησιά των Κυκλάδων από 20 έως 27 Σεπτεμβρίου με πτήση από τη Στοκχόλμη στη Σαντορίνη. Επίσης, ο δημοσιογράφος του τουριστικού ρεπορτάζ Mikael Persson και ο φωτογράφος Karl Larsson θα επισκεφτούν τις ίδιες ημερομηνίες την Κεφαλονιά.