Η Emirates θα εφαρμόσει θερμικά μέτρα ελέγχου λόγω Covid-19 για όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν στις αμερικανικές πτήσεις αναχωρώντας από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, από σήμερα 12 Μαρτίου.
Οι θερμικοί σαρωτές θα τοποθετηθούν στις πύλες αναχώρησης για όλες τις πύλες των ΗΠΑ, ξεκινώντας από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον Dulles.
Εάν ένας επιβάτης διαπιστωθεί ότι έχει υψηλότερη από την κανονική θερμοκρασία, θα υποβληθεί σε περαιτέρω έλεγχο. Αυτό το μέτρο είναι εκτός από τις θερμικές προβολές που γίνονται για όλους τους επιβάτες κατά την άφιξή τους καθώς διέρχονται από τα τελωνεία.

Αναστολή πτήσεων

Η Emirates έχει ανέστειλε τις πτήσεις της μεταξύ Ντουμπάι και Ιταλίας από σήμερα, με την τελευταία πτήση να λειτουργεί στις 15 Μαρτίου.
Η αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις καθώς εξελίσσεται η κατάσταση Covid-19.
Τα μέτρα λαμβάνονται ως μέρος της συνολικής αντίδρασης της αεροπορικής εταιρείας στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πανδημία του Covid-19.
Η Emirates έχει συντονίσει τις προσπάθειές της σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές υγείας και κανονιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Υπηρεσίας Υγείας του Ντουμπάι, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις τοπικές και διεθνείς οδηγίες σχετικά με τον ιό.

Θερμικός έλεγχος σε όλες τις πτήσεις

Η Emirates σχεδιάζει να εφαρμόσει σταδιακά θερμικό έλεγχο για όλες τις πτήσεις της που αναχωρούν από το Ντουμπάι για να εξασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των πελατών της που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
Εκτός από τις διαδικασίες θερμικής διαλογής στο αεροδρόμιο, η Emirates έχει επίσης εφαρμόσει προληπτικά και εθελοντικά μέτρα για να εξασφαλίσει μια ασφαλή πτητική εμπειρία με βελτιωμένο καθαρισμό και πλήρη πρωτόκολλα απολύμανσης σε πάνω από 248 αεροσκάφη που αναχωρούν το Ντουμπάι κάθε μέρα.

Καθαρισμός αεροσκαφών και νέα φίλτρα

Η αεροπορική εταιρεία χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας χημικά καθαρισμού που αποδείχθηκε ότι καταστρέφει τους ιούς και τα μικρόβια, αφήνοντας μια μακροχρόνια προστατευτική επικάλυψη για ιούς, βακτήρια και μύκητες σε επιφάνειες.
Η ολοκληρωμένη διαδικασία καθαρισμού περιλαμβάνει ένα ενδελεχή σκούπισμα όλων των επιφανειών του θαλάμου, εκτός από άλλες συνήθεις διαδικασίες, όπως αλλαγή των καλύμματος σε όλα τα καθίσματα και αντικατάσταση των υλικών ανάγνωσης.
Σε οποιοδήποτε αεροσκάφος διαπιστώθηκε ότι έχει μεταφέρει υποψία ή επιβεβαίωση της περίπτωσης Covid-19, η Emirates εφαρμόζει περαιτέρω βαθύ καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένης της απόπλυσης των εσωτερικών χώρων καμπίνας με απολυμαντικό. Επίσης, θα αντικατασταθεί το τελευταίο σύστημα κυκλοφορίας αέρα του αεροσκάφους, χρησιμοποιώντας φίλτρα αέρα καμπίνας HEPA.

Η αεροπορική εταιρεία προσέφερε επίσης στους επιβάτες τη δυνατότητα να αλλάξουν τις ημερομηνίες ταξιδιού χωρίς τέλη για κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από τις 31 Μαρτίου 2020. Επίσης, θα ακυρωθούν τα τέλη ακύρωσης και επιστροφής για κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 7 Μαρτίου και 31 Μαρτίου 2020, ανεξάρτητα από την ημερομηνία ταξιδιού.