kyprospafos«Η κυβέρνηση δεν συμμετέχει στην επένδυση», ύψους 7,5 δισ. που προτίθεται να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος στην περιοχή Γεροσκήπου της Πάφου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, Νίκος Κουγιάλης. Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τους υπουργούς (τον ίδιο και τον υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο) «είχε ενημερωτικό χαρακτήρα» ανέφερε ο κ. Κουγιάλης.

O Aρχιεπίσκοπος και οι συνεργάτες του, συνέχισε, ενημέρωσαν τους υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, για την επένδυση που προτίθενται να γίνει, στην περιοχή Γεροσκήπου. Οι δύο υπουργοί, πρόσθεσε ο κ. Κουγιάλης, εξήγησαν στον Μακαριότατο τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί με βάση τη σχετική νομοθεσία, ούτως ώστε το έργο να αξιολογηθεί κατά πόσο μπορεί να τύχει αδειοδότησης.

Ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με τον υπουργό, «εξέφρασε την ανησυχία για τυχόν καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατίας και οι υπουργοί ανέφεραν πως αν υποβληθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, δηλαδή τελικά σχέδια, περιβαλλοντικές και πολεοδομικές μελέτες τότε η αίτηση θα τύχει εξέτασης, χωρίς καθυστέρηση, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην περίπτωση όλων των προτάσεων που αφορούν έργα ανάπτυξης».

Πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος με νέες δηλώσεις του ανέφερε ότι «δρομολογούνται, χωρίς εμπόδια και μέσα στο πλαίσιο του νόμου, απρόσκοπτα οι διαδικασίες για την εκτέλεση του μεγάλου έργου των 7,5 δισ. στη Γεροσκήπου, προσθέτοντας πως κανένα εμπόδιο δεν υπάρχει για το θέμα της επένδυσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια του έργου Eden City περιλαμβάνονται ένα τεχνητό νησί, τρία ή τέσσερα μεγάλα ξενοδοχεία και μαρίνα, όπου θα ελλιμενίζονται πολυτελείς θαλαμηγοί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ