Σε περισσότερες από 50 χώρες έχουν κλείσει οι χώροι νυχτερινής διασκέδασης, λόγω κορωνοϊού και η Διεθνής Ένωση Νυχτερινής Ζωής (INA) -μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO)- εκτιμά ότι οι απώλειες θα αγγίξουν τα 271,6 δις δολάρια, εάν συνεχίσει η παγκόσμια κρίση τις επόμενες 15 ημέρες.
Ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί εάν επεκταθεί η κρίση και περισσότερες χώρες θα επηρεαστούν από το κλείσιμο. Η βιομηχανία νυχτερινής ζωής δεν έχει δει ποτέ μια κρίση σε αυτή την κλίμακα.
Όπως επισημαίνει η Ένωση, αυτό θα έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους στο χώρο της νυχτερινής ζωής, καθώς και για την παγκόσμια οικονομία και τον τουρισμό.
Η βιομηχανία νυχτερινής διασκέδασης παράγει μεγάλα χρηματικά ποσά στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως και είναι επίσης μια μεγάλη βιομηχανία δημιουργίας θέσεων εργασίας. Μόνο στη Νέα Υόρκη, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις που επηρεάζονται, τα έσοδα από την νυχτερινή ζωή είναι 35,1 δις δολάρια και απασχολούνται 299.000 ανθρώπους ετησίως.

Χιλιάδες χώροι νυχτερινής διασκέδασης σε όλο τον κόσμο ανακοίνωσαν το κλείσιμο τους για την ασφάλεια του προσωπικού και των πελατών και επίσης για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού. Πέρα από τους χώρους, τα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο έχουν ακυρωθεί.
Οι χώρες μεταξύ άλλων που επηρεάζονται από τα μέτρα αυτά είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Γερμανία, η Δανία, οι Κάτω Χώρες, το Λουξεμβούργο, η Τσεχική Δημοκρατία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Κόστα Ρίκα, Παναμάς, Περού, Βολιβία, Βενεζουέλα, Κένυα, Νότια Αφρική, Τουρκία, ΗΑΕ, Λίβανος, Σαουδική Αραβία, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Την Ινδία, την Ινδονησία, τη Μιανμάρ και την Αυστραλία.

Η INA, θα υποστηρίξει τις ενώσεις μέλη της, προκειμένου να ζητήσουν επιχορηγήσεις, αναβολή φόρων, αναστολή πληρωμών ενυπόθηκων δανείων και ενοικίων καθώς και άλλων ενισχύσεων προς τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους. Διαφορετικά η βιομηχανία δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτή την οικονομική κρίση, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.