Παρατείνεται κατά μία μέρα η αναστολή εργασιών για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tourism Today, τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας θα αναστείλουν αύριο στις 12 το βράδυ τη λειτουργία τους, αντί για σήμερα τα μεσάνυχτα όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, ενώ αναμένεται από ώρα σε ώρα να βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), σύμφωνα με την οποία τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν σώματα ασφαλείας, στρατιωτικούς, δυνάμεις της FRONTEX, λιμενικούς, πρόσφυγες, αιτούντες ασύλου, εργαζομένους στα δημόσια έργα κ.ά, θα εξαιρεθούν από τη διακοπή λειτουργίας.

Την ίδια στιγμή, εμπλοκή σχετικά με τις μονάδες που θα παραμείνουν ανοιχτές φαίνεται να επικρατεί σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, καθώς δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κανέναν επιχειρηματία για να συνεχίσει τη λειτουργία του ξενοδοχείου του.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ένταξη των ξενοδοχείων που θα παραμείνουν τελικά ανοιχτά στις ευεργετικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν μέσα στην εβδομάδα για τη στήριξη των επιχειρήσεων με μειωμένο τζίρο εξαιτίας του κορωνοϊού.

Για τις περιοχές που έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από περισσότερους από έναν επιχειρηματίες, οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού αναμένεται να αξιολογήσουν τις προτάσεις και να καταλήξουν στη μονάδα που θα ενταχθεί τελικά στη σχετική λίστα.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι αύριο θα δημοσιευτεί και η σχετική ΚΥΑ, η οποία θα προβλέπει ποια καταλύματα θα μείνουν τελικά ανοιχτά έτσι ώστε να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανάγκες επισκεπτών.