mprentanosΣε περαιτέρω εμβάθυνση της μεταξύ τους συνεργασίας καλεί την πολιτεία ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.), κ. Κωνσταντίνος Μπρεντάνος, για το καλό του τουρισμού και την ανάπτυξη της οικονομίας με σκοπό την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ο κ. Μπρεντάνος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, τονίζει σε μήνυμά του ότι το 2014 στο σύνολό του, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις φορέων του κλάδου, αναμένεται να κλείσει με 21,5 εκατ. διεθνείς αφίξεις (συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας) στη χώρα μας, ενώ τα τουριστικά έσοδα θα ανέλθουν σε 13,5 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας). Παράλληλα, στον τομέα της απασχόλησης εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 80.000-100.000 νέες θέσεις εργασίας.

“Βεβαίως, σε καμία περίπτωση τα νούμερα αυτά δεν πρέπει να δημιουργούν συνθήκες εφησυχασμού. Προέχει η στενή συνεργασία και ο κοινός βηματισμός μεταξύ της πολιτείας και των φορέων της αγοράς, για την ανάληψη πρωτοβουλιών, δράσεων και συντονισμένων ενεργειών, προκειμένου να αποκομίσουμε ακόμη περισσότερα οφέλη από τον Τουρισμό”, επισημαίνει ωστόσο ο κ. Μπρεντάνος.

Η 27η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και σκοπός της είναι η ενημέρωση της Παγκόσμιας Κοινότητας για τη συνεισφορά του Τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη, στην κοινωνική ευρωστία, στην παραγωγική δραστηριότητα, στην ανάδειξη πολιτισμών, στην ενότητα των λαών και στην ενίσχυση των μεταξύ τους δεσμών, καθώς και σε μία σειρά ακόμη αξιών.

Η φετινή, 35η επέτειος του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού είναι αφιερωμένη στον Τουρισμό και στην Ανάπτυξη των Τοπικών Κοινωνιών, ένα θέμα επίκαιρο όσο ποτέ, δεδομένου των στόχων του Σχεδίου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών μετά το 2015, το οποίο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη και ευημερία κάθε χώρας.