Το NHS θα καταρτίσει τα πληρώματα καμπίνας των αεροπορικών εταιρειών για να βοηθήσουν το προσωπικό στα νέα νοσοκομεία Nightingale που κατασκευάζονται για να αντιμετωπίσουν το κύμα των ασθενών που αναμένεται να χρειαστούν κρίσιμη φροντίδα καθώς ξεσπά το ξέσπασμα του coronavirus.

EasyJet και Virgin βρίσκονται μεταξύ των εταιρειών που ζητούν από το προσωπικό να επανεκπαιδεύεται για υπηρεσίες σε νοσοκομεία.

Η EasyJet έχει γράψει σε 9.000 υπαλλήλους του Ηνωμένου Βασιλείου, από τους οποίους 4.000 εκπαιδεύονται στην CPR, για να τους προσκαλέσουν να προσφέρουν εθελοντική κατάρτιση πριν βοηθήσουν στα νοσοκομεία της περιοχής κρίσιμης φροντίδας στο Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ και το Μάντσεστερ.

Η Virgin Atlantic θα έρθει σε επαφή με 4.000 από τους υπαλλήλους της και θα δώσει προτεραιότητα σε όσους έχουν ήδη σχετικές δεξιότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Έργα βρίσκονται σε εξέλιξη για τη μετατροπή του κέντρου ExCeL στους λιμενικούς σταθμούς του Λονδίνου σε νοσοκομείο 4.000 κλινών, με αρχική χωρητικότητα 500 κλινών με ανεμιστήρες και οξυγόνο. Το νοσοκομείο θα μπορούσε να ανοίξει ήδη αυτήν την εβδομάδα. Δύο ακόμη νοσοκομεία Nightingale χτίζονται στο Κεντρικό Συνεδριακό Κέντρο του Μάντσεστερ και στο NEC στο Μπέρμιγχαμ.