Διάφορες χώρες της ΕΕ υποστηρίζουν ήδη τα ταξιδιωτικά τους πρακτορεία και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες με ένα σύστημα κουπονιών το οποίο ο Γερμανικός ταξιδιωτικός σύλλογος (DRV) απαιτεί επί εβδομάδες.

Η λύση του κουπονιού έχει ήδη νομική ισχύ στη Γαλλία. Οι πελάτες των οποίων τα ταξίδια έχουν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα λάβουν ένα κουπόνι. Αυτό καλύπτει ακυρωμένα ταξίδια από την 1η Μαρτίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κουπόνι μετά τη λήξη της κρίσης ή να διεκδικήσουν τα χρήματά τους πίσω μετά από 18 μήνες αν επιλέξουν να μην το εξαργυρώσουν.

“Πολλές χώρες της ΕΕ έχουν ήδη εφαρμόσει λύσεις κουπονιών για τη διατήρηση ρευστότητας σε ταξιδιωτικά πρακτορεία και ταξιδιωτικούς πράκτορες. Είναι ένα μεγάλο βήμα. Προτείνω επειγόντως στους πολιτικούς στη Γερμανία να σκεφτούν έξυπνα”, είπε ο πρόεδρος της DRV Mr. Norbert Fiebig.

Και στην Ιταλία, σύμφωνα με απόφαση της 2ης Μαρτίου, μπορεί να εκδοθεί ένα δελτίο για όλα τα ταξίδια που ακυρώθηκαν λόγω της κρίσης.

Το Βέλγιο έχει εφαρμόσει μια παρόμοια λύση. Στο Βέλγιο, τα δελτία καλύπτονται από το κράτος. Η Ισπανία εξετάζει έναν παρόμοιο κανονισμό με αυτόν στη Γαλλία και η Πολωνία έχει ήδη ξεκινήσει κουπόνια που εξασφαλίζονται από ένα πρόγραμμα αφερεγγυότητας.