Ο αριθμός των θυμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα έφτασε τα 50, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρη Τσιόδρα.

Στην Ελλάδα έχουμε 81 νέα κρούσματα, 1415 συνολικά. 90 είναι διασωληνωμένοι και 6 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Στα 81 κρούσματα προστέθηκαν επιπλέον 20 σε πλοίο που βρίσκεται έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Στους 50 θανάτους συνολικά, η μέση ηλικία τους 78 έτη και το 94% είχε υποκείμενο νόσημα ή και μεγάλη ηλικία.

Ο κ. Τσιόρδας έκανε λόγο για ταχύτατη διασπορά του ιού, όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος και τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών προκύπτει από μία επίσημη διαδικασία, η οποία εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Σε καραντίνα το χωριό Φούστανη Αλμωπίας στην Πέλλα

Σε καραντίνα για 14 ημέρες τίθεται άλλη μία κοινότητα στην Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα η Φούστανη στην Αλμωπία Πέλλας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

“Θα είμαστε αδιαπραγμάτευτα δηκτικοί και προειδοποιούμε τους απερίσκεπτους, είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Δεν είναι ζήτημα μαγκιάς για κανέναν και δεν θα κάνω βήμα πίσω”.

Σχετικά με το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι ξεκίνησε από το Τσεσμέ για την Ισπανία. Στις 23 Μαρτίου η Τουρκία αρνήθηκε την επιστροφή του και έδεσε στα ανοικτά του Πειραιά. Στις 29 Μαρτίου ενημερωθήκαμε για έναν Ελβετό υπήκοο ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. 20 άτομα συνολικά βρέθηκαν θετικά και μπήκαν σε απομόνωση.